Stegte fiskefiletter - dobbelt panerede
Ingredienser
- 5-10 fiskefiletter
- 1 dl mælk
- 1 tsk salt
- 2 dl mel
- 2 æg
- 1 tsk salt
- 2 dl rasp
- olie og smør til at stege i
Fremgangsmåde
Bland salt og mel godt sammen.
Bland salt og rasp godt sammen.
Pisk æggene sammen.
Kom fiskene i en beholder og hæld mælk ved.
Tænd for panden. Når den er varm nok så kom olie og smør på. Lad smørret bruse af.
Tag en fisk af gange op af mælken. Lad den dryppe godt af.
Dyp dem forsigtigt i melet. Ryst overskydende mel af.
Dyp dem forsigtigt i æggene. Ryst overskydende æg af. Det skal kun dryppe en smule fra dem.
Dyp dem forsigtigt i raspen. Ryst overskydende rasp af.
Læg dem på panden og steg dem gyldne. Vend dem ikke for tit, men ofte nok til at du kan se om de er ved at få nok, eller at brænde på.
De bruner nemmere hvis de ikke vendes.
Fiskene må ikke røre hinanden i panden. Der skal være plads til at dampen slipper væk. Ellers risikerer du at de bliver bløde og ikke gyldne.
Kom mere fedt på panden som der er behov for det.
Noter
Jeg regner mindst med 2 fiskefiletter per person.
Er det første gang du laver det, og du føler dig lidt usikker, så bare paner fiskene først, og så tænd for panden bagefter. Fisken tager ikke skade af at ligge lidt med rasp på inden de bliver stegt. Det kan gøre det mindre stressende, men det tager længere tid.
Hvisk fiskene steger ujævnt er der for lidt fedt på panden.
Det er vigtigt at panden er varm. Ellers bliver fisken alt for gennemstegte inden paneringen bliver brun.
Jeg bruger rødspætter i opskriften, men alle fladfisk og næsten alt hvid fisk kan bruges.