Æbletærte
Ingredienser
- 2 portioner mørdej
- 5 æbler
- 4 spsk kanelsukker (2 tsk kanel til 4 spsk sukker)
- 1 æg til pensling
- 2 tsk sukker, til at drysse på låget
Fremgangsmåde
Skræl æblerne. Del dem i fire, og fjern kernehuset fra hvert stykker.
Lav de to portioner mørdej som i mørdejsopskriften.
Den ene del er til bunden og den anden til låget.
Rul den første del ud og Kom bunden på først.
Læg æblestykkerne på bunden så den er helt dækket. Den runde side opad.
Drys godt med kanelsukker på.
Læg låget af mørdej på, og skær nogle snit, så dampen fra æblerne kan slipper ud. Det forhindrer at dejen bliver våd.
Brug fingrene og pres kanten af låget sammen med kanten af bunden, så dejen hænger sammen.
Pensl låget med sammenpisket æg og drys med sukker.
Bages ca. 35 minutter ved 180 grader.
Noter
Smag på æblerne inden du kommer kanelsukker på. Er de meget søde kan du godt nøjes med 2 spsk kanelsukker. Er de ikke søde, eller er du en sukkergris som mig, så kom 4 spsk på. Er æblerne meget sure, så kom evt. mere på.