170
af: Max M Rasmussen
@
delt

Klar Suppe med Boller

Klar suppe med kød og melboller, er ikke uden grund blevet en klassiker i det danske køkken. Det er dog tit stor forskel på kvaliteten. Her er en rigtig god opskrift.

Når jeg skal lave suppe regner jeg med at der skal bruges 2 dl færdig suppe per person. Så denne opskrift er til 5 personer.

Ingredienser

Suppen

  • 1 liter lys hønse- eller kyllinge-fond Lav den eventuelt på 2 dele kylling til 1 del okse. Brug ca. 1,5 kg kød i alt.
  • 3 Gulerødder
  • 2 Porrer
  • 1 Persillerod 3 stængler bladselleri eller 1/4 knoldselleri
  • Evt. noget af kødet der er til overs fra kogning ef fond

Kødboller

  • 250 g kalve- eller svine-fars
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 strøget tsk salt
  • 1 knivspids peber

Melboller

  • 75 g hvedemel
  • 50 g smør
  • 2 hele æg
  • 1 1/2 dl vand
  • 1/2 tsk salt og friskkværnet hvid peber.

Fremgangsmåde

Suppen

Bring fonden i kog

Skær rodfrugterne i små tern. ca. 1/2 x 1/2 cm.

Skær porrerne i 1/2 cm tykke skiver

Kødboller

Rør det hele sammen.

Form små boller. Jo mindre jo bedre. Brug en lille teske og form den på indersiden af hånden. Hvis du dypper teske'en i kogende vand vand ind imellem forhindrer det at kødet hænger fast.

Kom bollerne i kogende vand. Lad dem koge 2-4 minutter.

Tilsæt salt og peber.

Melboller

Smelt smørret i en gryde sammen med vandet.

Rør melet ud i smørret.

Sluk for varmen når blandingen er rørt blank, og lad det køle af  en 10 minutters tid.

Rør æggene i ét af gangen.

Tilsæt salt og peber.

Form dejen til små kugler. Du kan enten bruge en teske, eller en rigtig bollesprøjte. Er I to kan du komme dejen i en solid plastikpose som du klipper hjørnet af. Så kan den ene presse dej ud i en lang pølse og den anden kan klippe i bollestørrelse med en saks imens den hænger i luften.

Kom dem i kogende vand. Lad dem koge i 5 minutter.

Servering

Lad fonden koge op

Tilsæt kødboller og grøntsager.

Lad det koge op igen.

Tilsæt melbollerne og sluk for varmen.

Server evt. med kødstykket i bunden af tallerkenen.

0
af: Anonymous

Opbevaring

Hej. Har du nogen erfaring med at lave bollerne et par dage i forvejen? Hvordan skal de så opbevares? Mvh Camilla
0
af: Anonymous

Opbevaring

Hej. Har du nogen erfaring med at lave bollerne et par dage i forvejen? Hvordan skal de så opbevares? Mvh Camilla
0
af: Anonymous

Opbevaring

Frays dem
0
af: Anonymous

forkert

der er da alt for lidt grøntsager i hvor er porerne? løgene?
0
af: Anonymous

Melboller:

Først som du sikkert har fået et tons af gange, KANON side tak for alle de gode og spændende opskrifter. Nå, jeg vil bare gerne vide hvad jeg skal efter melbollerne er kogt bare så de ikke hænger fast i hinanden det er jo ikke til at pille fra så. Glædelig jul.
0
af: Anonymous

En gang til for prins Knud

Lad os lige tage den en gang til: Salt og peberet skal altså ikke i kødfarsen, men i vandet efter at kødbollerne er kogt?
0
af: Anonymous

His Royal highness Prins Knud gentager spørgsmålet og citerer:

"Kom bollerne i kogende vand. Lad dem koge 2-4 minutter. Tilsæt salt og peber".
0
af: Anonymous

His Royal highness Prins Knud gentager spørgsmålet og citerer:

Nej. Det er saltet og peberet i suppen der er kopieret ind et forkert sted. Jeg retter det når jeg ikke er på en mobil mere.