Klar Suppe med Boller
Når jeg skal lave suppe regner jeg med at der skal bruges 2 dl færdig suppe per person. Så denne opskrift er til 5 personer.
Ingredienser
Suppen
- 1 liter lys hønse- eller kyllinge-fond Lav den eventuelt på 2 dele kylling til 1 del okse. Brug ca. 1,5 kg kød i alt.
- 3 Gulerødder
- 2 Porrer
- 1 Persillerod 3 stængler bladselleri eller 1/4 knoldselleri
- Evt. noget af kødet der er til overs fra kogning ef fond
Kødboller
- 250 g kalve- eller svine-fars
- 1 spsk hvedemel
- 1 æg
- 1 strøget tsk salt
- 1 knivspids peber
Melboller
- 75 g hvedemel
- 50 g smør
- 2 hele æg
- 1 1/2 dl vand
- 1/2 tsk salt og friskkværnet hvid peber.
Fremgangsmåde
Suppen
Bring fonden i kog
Skær rodfrugterne i små tern. ca. 1/2 x 1/2 cm.
Skær porrerne i 1/2 cm tykke skiver
Kødboller
Rør det hele sammen.
Form små boller. Jo mindre jo bedre. Brug en lille teske og form den på indersiden af hånden. Hvis du dypper teske'en i kogende vand vand ind imellem forhindrer det at kødet hænger fast.
Kom bollerne i kogende vand. Lad dem koge 2-4 minutter.
Tilsæt salt og peber.
Melboller
Smelt smørret i en gryde sammen med vandet.
Rør melet ud i smørret.
Sluk for varmen når blandingen er rørt blank, og lad det køle af en 10 minutters tid.
Rør æggene i ét af gangen.
Tilsæt salt og peber.
Form dejen til små kugler. Du kan enten bruge en teske, eller en rigtig bollesprøjte. Er I to kan du komme dejen i en solid plastikpose som du klipper hjørnet af. Så kan den ene presse dej ud i en lang pølse og den anden kan klippe i bollestørrelse med en saks imens den hænger i luften.
Kom dem i kogende vand. Lad dem koge i 5 minutter.
Servering
Lad fonden koge op
Tilsæt kødboller og grøntsager.
Lad det koge op igen.
Tilsæt melbollerne og sluk for varmen.
Server evt. med kødstykket i bunden af tallerkenen.