Chokolademousse
Dette er den klassiske franske chokolademousse, som altid vækker begejstring.
Ingredienser
8-10 portioner- 225 gram chokolade, 70%
- 50 gram blødt smør
- 9 æggehvider
- 125 gram sukker
- 6 æggeblommer
4 portioner
- 100 gram chokolade, 70%
- 20 gram blødt smør
- 4 æggehvider
- 55 gram sukker
- 2-3 æggeblommer, afhængigt af størrelsen
Fremgangsmåde
Hak chokoladen groft og smelt den langsomt i en skål i et varmt vandbad.
Rør smørret ud i chokoladen.
Pisk æggehviderne imens du langsomt tilsætter sukkeret. Når skålen kan vendes på hovedet uden at hviderne falder ud er det stift nok.
Vend forsigtigt, men grundigt, æggeblommerne i hviderne.
Vend ca. 1/4 - 1/3 af æggeblandingen i din chokolademasse. Det er en mellemvej der gør det nemmere at får chokoladen fordelt tilbage i æggene.
Når det er blandet sammen vendes det forsigtigt i resten af hviderne. Det gør ikke noget at der er få lyse pletter af æg. Så kan man se det er hjemmelavet ;-)
Moussen kan enten skrabes over i én skål eller i små portionsglas.
Sæt den i køleskabet mindst to timer indtil den serveres.
Pyntes med flødeskum lige inden servering.
Noter
Jeg har tilføjet en mindre mængdeangivelse også, da jeg syntes at den første er noget stor i det, og jeg tit fandt at jeg kun lavede en halv portion. Denne passer også med en hel plade chokolade, hvilket er praktisk. Men det er den samme opskrift.