Enkel chokolademousse af kun vand og chokolade
Ingredienser
2-4 portioner
- 100 g mørk chokolade, 70%
- 3/4 dl vand
ekstra
- 2 dl flødeskum (kan undværes)
- 2 spsk sukker (kan undværes)
Fremgangsmåde
Hvis du bruger fløde i opskriften, så kom sukkeret i og pisk den til skum.
Hak chokoladen i ca ½ cm store tern.
Kom den i en skål sammen med vandet.
Opvarming
Kom skålen med chokolade og vand op i et vandbad med varmt vand. Vandet skal være varmt nok til at smelte chokoladen. Jeg bruger bare varmt vand fra hanen, men en gryde med vand der varmes virker også.
Rør rundt indtil chokoladen er smeltet og blandingen har fået en blank overflade.
Fjern det så fra det varme vand.
Nedkøling
Kom koldt vand fra hanen i vandbadet, i stedet for det varme vand. Laver du en større mængde så kom evt. lidt isterninger i vandet.
Kom chokoladen i det kolde vandbad, og rør rundt indtil det bliver cremet. Det skal holde formen når du tager en skefuld.
Det er vigtigt ikke at køle det af for længe, da det så bliver stift og grynet. Så skal du til at smelte i vandbad og nedkøle det forfra.
Uden flødeskum iblandet
Hold moussen op i portionsglas, kom flødeskum oven på.
Med flødeskum iblandet
Bland moussen med ca. lige så meget flødeskum.
Hæld i portionsglas og kom flødeskum oven på.
Noter
Der er generelt 2 kombinationsmuligheder med denne opskrift.
- Den helt enkle chokolademousse med piskefløde oven på. Den er meget kraftig og ikke så søde. Min favorit.
- 2. Chokolademousse blandet med sødet piskefløde og piskefløde oven på. Større portion. Mindre kraftig. Sødere. Ungernes favorit.
Du bstemmer jo selv hvor store portionerne skal være. Der er en hel plade chokolade i, så jeg plejer at lave 4 portioner af det. Smagen er så kraftig at det plejer at være nok.
Den er bedst at servere med det samme, mvis du laver den inden den skal serveres, så skal du bare lade den stå ved stuetemperatur. Den bliver hård i køleskabet.
ingredienser
giver1.00 stk. af0.00 g, ialt0.00 g- 0.00 ☑
Det skal da prøves 😉
Men et godt råd fra en laborant. PAS PÅ med at bruge vand fra den varme hane. Der kan være bakterier i fra varmtvandsbeholderen, som man kan blive mega syg af, så varm hellere vand fra den kolde hane 🤓
Vandet skal ikke bruges til at spise men bare til at lave et vandbad :)
JUHUUUUUUUU
jeg har altid gerne ville lave chokolademouse men jeg synes at det ser for svært ud. den her er nem😊👍👍 tak EstherSMART!
Tak for endnu en god/inspirerende/spændende/smart opskrift - skal da afprøves ASAP! Venligst KarenKan man gøre det med hvid chokolade ?
Så overskriften spørger - er det muligt med hvid chokolade?Jeg tror du kan bruge lige den chokolade du vil :D