Franske ærter med glace
Ingredienser normal opskrift
4 portioner
franske ærter
- 400 gram ærter
- 200 gram bacon
- 50 gram smør (kun hvis du bruger tørret bacon eller skinke i stedet for bacon)
- 150 gram løg (1 stort eller 2 små)
glace (kan undværes)
- 4 dl fond
Fremgangsmåde normal opskrift
Bruger du tørret tørret bacon / skinke så smelt smørret. Ellers skal du bare stege baconen.
Når baconen begynder at blive sprød, så tilsæt løgene og steg dem gennemsigtige.
Tilsæt fonden. Lad den koge ind ved ret kraftig varme indtil den er lidt tyktflydende.
Tilsæt ærterne. Lad dem simre indtil de er møre. 2-5 minutter.
Ernæring
Total
- Kcal 842
- Kulhydrater 88 g
- Fiber 22 g
- Net carbs 66 g
- Fedt 36 g
- Protein
49
g
Per portion
Ingredienser stenalderopskrift (LCHF)
4 portioner
franske ærter
- 200 gram ærter
- 200 gram bacon
- 50 gram smør (kun hvis du bruger tørret bacon eller skinke i stedet for bacon)
- 75 gram løg (½ stort eller 1 lille)
glace (kan undværes)
- 2 dl fond
Fremgangsmåde stenalderopskrift (LCHF)
Noter
Bruger du tørret bacon, eller Schwarzwald skinke, som jeg gør på billederne, skal du kun bruge 100 gram. Og du skal bruge 50 gram smør, som jeg også gør på billederne.
Jeg laver i øvrigt kun halv portion på billederne.
Kan serveres til alle former kød.
Franske ærter laves normalt uden fond/glace, men den løfter dem altså lige. Så bare lav dem uden fond til hverdag og med fond til gæster.
Ernæring
Total
- Kcal 587
- Kulhydrater 44,5 g
- Fiber 11 g
- Net carbs 27 g
- Fedt 33 g
- Protein 33 g
Per portion