Sauce af peberfrugter
Der er to versioner i den samme opskrift. En grundsauce, som er fin i sig selv og som har en kraftigere pebersmag. Den cremede er mere luksuriøs og lækker i det.
Ingredienser
Grundsauce
- 3 hele peberfrugter
- 2 1/2 dl tomat (1 dåse) (undværes hvis du vil lave gul eller grøn sauce.)
- 1/2 dl jomfru olivenolie
- 1/2 hakket løg
- 3 fed hvidløg
- 1 lille stærk chili (kan undværes)
- 1/2 tsk timian
- 1 spsk frisk basilikum
- 2 tsk salt
- 1 knivspids sort peber
- 2 dl tør hvidvin
- 2 1/2 dl kyllinge fond (eller én tern)
- 2 1/2 dl fløde
Fremgangsmåde
Rist peberfrugterne. Du kan enten gøre det under grillen i ovnen, eller på en stegepande. Jeg syntes det er nemmest at skære dem i "flader" først, i stedet for at prøve på at riste dem hele.
Tag dem ud og kom dem i en overdækket skål. Det hjælper til at løsne skindet. Når de er afkølede så skrab skindet af.
Hvis du bruger de lange tynde peberfrugter, dem der bliver kaldt "snackpeber" så er skindet så tyndt at det ikke betyder så meget om det kommer af.
Rist hvidløgene i olien. Knus dem evt. med en stor kniv og så i en pande ved relativ lav varme. De må kun blive gyldne. Hvidløg bliver meget let bitre.
Hvis du ikke har en stavblender så brug en blender eller foodprocessor til at purere peberfrugterne med inden de kommer i gryden.
Hæld alle ingredienser (undtagen basilikum) i en gryde og kog den i mindst 20 minutter. Laver du den cremede udgave så lad den koge ind med ca. 1/3 indtil den er godt tyk i det.
Jeg gør tit det at jeg laver 3 forskellige pebersaucer. Rød, gul og grøn. Den gule laver jeg cremet og mild uden tomater. Den røde laver jeg mellemkrydret og bruger kun basisopskriften. Den grønne laver jeg med basisopskriften uden tomat. Den laver jeg ikke så meget af, men jeg gør den stærk med godt med chili i. Så kan folk selv vælge hvor stærkt de vil have det, og de kan blande en eller flere. De kraftige farver på tallerkenen er smukt.