260
af: Max M Rasmussen
@
delt

Biscotti - (Cantucci biscotti di Prato) - italienske mandelsmåkager

Biscotti med mandel - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Biscotti betyder "dobbeltbagte" og er i virkeligheden en generel betegnelse for småkager. Denne version med mandler hedder i virkeligheden Cantucci og stammer fra Toscana.

Ingredienser

Det våde

  • 1 citron, revet skal af.
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g smør

Det tørre

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk fint salt
  • 200 g mandler (ikke smuttede)

Fremgangsmåde

Kog mandlerne et par minutter og smut dem derefter.

Rist mandlerne 15 minutter ved 200 grader.

Pisk de våde ting for sig indtil sukkeret er opløst.

Bland de tørre ting sammen.

Ælt det tørre og det våde sammen i en skål.

Del dejen op i 3 dele.

Rul hver del i en pølse der er lige så lang som din bradepande.

Læg dem over på bradepanden og pres dem flade til ca. 2½ cm tykkelse.

Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.

Tag dem ud og lad dem afkøle af et par minutter.

Skær dem på skrå i fingerbredde.

Bag dem indtil de er gyldne. ca et kvarter. Vend dem gerne undervejs så de bliver gyldne på begge sider.

1
af: Anonymous

Mandler

Lækre kager, som også kan varieres med f.eks. lidt kanel eller cacaopulver. Jeg hverken hakker eller smutter mandlerne, til gengæld rister jeg dem først, som du også skriver (men ikke gør i videoen), og så putter jeg som regel lidt mere citronskal i. Jeg fik engang sådan en fætter på en café i Århus. Den var meget lang og tynd, måske 15x3x0,7 cm. og indeholdt enormt mange mandler. Det var faktisk ret raffineret.
1
af: Anonymous

Biscotti di Prato

Udmærket fremgangsmåde. Min italienske opskrift har ikke smør i dejen og bruger 2/3 mandler og 1/3 pinjekerner. Desuden lidt vanille - som jeg nu synes kan undværes. Selv undlader jeg at smutte enkelte mandler, da jeg godt kan lide det lidt bitre der kommer fra skallen. Til gengæld skal de mandler så rives snarere end hakkes. Ole Meyer, Firenze
0
af: Anonymous

Holdbarhed

Vil gerne prøve at bage dem til min fødselsdag. Men er det nogen, jeg kan bage et par dage i forvejen inden gæsterne kommer, eller hvor lang tid kan jeg ca. opbevare dem i en kagedåse inden de bliver kedelige?

Holdbarhed

De er jo heldigvis tørre, så hvis de når at blive bløde, så kan de lige varmes op igen for at tørre dem. Jeg er ikke helt klar over hvor længe de kan holde. Men en god uge i en kagedåse skulle være i orden.
0
af: Anonymous

Holdbarhed: 2-3-mdr.

Put dem ellers i frysere.!
0
af: Anonymous

Holdbarhed: 2-3-mdr.

Du skal ikke bage dem lang tid før du skal bruge dem - de "bliver væk";-)
0
af: Anonymous

De er mums-gode

Det bliver så 5 gang jeg skal bage dem! De burde hedde "trylle-kager"....de forsvinder jo som dug for solen?!? :-) Jeg har lige "kopieret" din opskrift (selvom jeg snart kan den udenad :-)) Men tror også du har "tryllet" lidt med orderne...rist mandlerne! Hilsen den "STORE" fan!
0
af: Anonymous

Uhmmm lækre

Jeg elsker denne opskrift - og så er den nem, MEN første gang jeg prøvede denne opskrift hverken smuttede eller hakkede jeg mandlerne. Jeg puttede dem bare hele i. Anden gang tænkte jeg så, at jeg ville prøve at riste dem i ovnen ved 200 gr. i 15 min.(som du jo skriver, at man skal), og det var en kæmpe fejl. De blev mørke indeni og der stank i hele huset. Så tilbage til at bruge dem hele og "ubehandlet". Ellers en rigtig god opskrift.
0
af: Anonymous

Uhmmm lækre

ja nu har jeg forsøgt med de bagte mandler. Det vil jeg heller ikke gøre igen. De mindste af dem blev helt mørkebrune og smagte brændt. De øvrige blev også ret mørke og ligner slet ikke billedet fra opskriften. Ellers er det en lækker opskrift.

Uhmmm lækre

ok. Det ved jeg ikke hvorfor sker. Billederne og videoerne er lave præcist som beskrevet, så det må være forskelle i ovnene, eller størrelsen på mandlerne der gør det.
0
af: Anonymous

Uhmmm lækre

Varmluft el. alm. ovn?
0
af: Anonymous

Bløde mandler?

Kære Max, Jeg har fulgt din opskrift, og får udemærkede resultater, med den undtagelse at mandlerne er bløde. De blev ristet kort på panden og derefter smuttet. Jeg brugte dem først dagen efter, så de lå i køleskab natten over. Jeg vil prøve igen uden at gøre noget ved mandlerne, men det ville da være rart med et bud på hvad der har gjort skaden. Mvh Kresten
0
af: Anonymous

Bløde mandler?

Hvis du har dampet/kogt mandlerne for at smutte dem efter du har ristet dem, så har de jo suget en masse fugt og bliver derfor bløde. Hvis de efterfølgende lægges i en pose i køleskabet, så kommer de heller ikke af med fugten efter smutningen. Det bedste resultat får man ved at riste dem EFTER man har smuttet dem, eller riste uden at smutte dem. Mandler skal altid opbevares tørt og køligt, især efter de er smuttet, ellers er der stor risiko for at de mugner/rådner på kort tid. Venlig hilsen Jimmy (Tidligere mandel og marcipan arbejder)

Bløde mandler?

Det eneste der gør mandler bløde er vand. Så på et eller andet tidspunkt i processen har de ligget fugtigt. Hvis du rister i ovnen damper du også vand væk, så det er bedre end en pande.
0
af: Anonymous

Hak før eller efter ristning

Skal mandlerne ristes før eller efter de er hakket?
0
af: Anonymous

Rosmarin

jeg elsker biscotti i flere forskellige afskygninger. I den almindelige med mandler putter jeg lidt rosmarin i, det smager fantastisk. Jeg laver også en udgave med kakao i dejen og med hasselnødder og hvid chokolade :)
0
af: Anonymous

Forvirret:-)

Man skal smutte og riste mandlerne kunne jeg forstå på dig Max, men i hvilken rækkefølge??? synes ikke det ligner at du rister mandlerne i videoen, og i opskriften står der de kun skal ristes??? Men når det er sagt så er det bare "kvalimad" du laver:-)

Forvirret:-)

først smutte og så riste. Jeg har tilføjet det til opskriften
0
af: Anonymous

Cantucci

Lad endelig være med at riste mandlerne, da de bliver ubrugelige. Vh. Sidsel

Cantucci

Det er lidt sjovt at der er så store forskelle i oplevelserne mht. at riste mandlerne eller ej. Jeg har aldrig haft problemer med det, så det må være en eller anden detalje i metoden der gør forskellen.
0
af: Anonymous

Forvirring

Der står at man ikke skal smutte mandlerne i opskriften og at man skal riste dem i ovnen, men på billedet og i videoen er de smuttede.. Hvad virker bedst?

Forvirring

Det "ikke smuttede" henviser til vægten i usmuttet tilstand. Ikke til om de skal smuttes senere. Kan godt se det er lidt utydeligt. Jeg plejer at smutte og riste. Andre smutter og rister ikke. Der går nemt religion i den slags :-D Billederne er af dem jeg har lavet i videoen, og det er den fremgangsmåde jeg plejer at bruge.
0
af: Anonymous

Forvirring

Jeg rister mandlerne med skal i 8-10 min ved 190 grader og de bliver rigtig fine.
0
af: Anonymous

Biscotti

Jeg har selv en fantastisk opskrift på disse vidunderlige, knasende lækre kager inde på maduniverset :) Den er en smule anderledes end denne lækre opskrift - jeg vil dog blot kommentere her, at de hele mandler hverken skal ristes eller smuttes! Prøv også at komme en håndfuld tørrede tranebær i og/eller grofthakket mørk chokolade. Jeg bruger revet appelsinskal i stedet for citronskal. Knus fra Tine - en Biscotti-Fan
0
af: Anonymous

Appelsin

Her til jul bruger jeg appelsin i stedet for citron, umhhhh lækkert
0
af: Anonymous

bløde mandler

når jeg smutter mandler hælder jeg kogende vand over mandlerne og venter med at smutte dem til de begynder at flyde op til vandoverfladen. måske det giver bløde mandler når de koges??
0
af: Anonymous

chili

Prøv og rist mandlerne 5 min i chili-olie i ovnen, de får kagerne en meget fin pikant smag,
0
af: Anonymous

ristning

Til dem der ligesom jeg har en ovn der varmer lidt ujævnt(også med varmluft) og derfor branker nogle af mandlerne, mens andre bliver fine, kan jeg anbefale at bruge panden. Mellemhøjt blus og stå ved den og ryst den jævnligt så alle sider får lidt varme. De skal bare lige have lidt let farve og så dufter det, istedet for at stinke mens ovnen brænder dem på. Det har ihvertfald virket for mig. De smager forresten også himmelsk i salat efter den ristning :-)
0
af: Anonymous

rosmarin

jeg elsker biscotti - mums. denne opskrift må jeg prøve! Jeg har plejer at lave 3 varianter. en med lidt rosmarin og mandler. (rosmarinen skal ikke være tydelig, men den giver et fantastisk tvist) en med kakao i dejen, hakket mørk chokolade og hasselnødder en med kanel og ingefær (lidt julet)
0
af: Anonymous

Klistret dej

Jeg er lige ved at bage dem nu men min dej blev så klistret at den var meget svær at arbejde med. Jeg ville ikke putte mere mel i da jeg var bange for om det ville gå ud over smagen. Jeg endte med kun at få en bred bane ud af det, da det var umuligt at forme. Jeg glæder mig nu til at smage resultatet.