Vandbakkelser - walesstang - profitrolles af choux dej
Ingredienser
giver 16 stk.
- 100 gram smør
- 2½ dl vand
- 130 gram mel
- 4 æg (ca.)
Fyld
- 50/50 blanding af kagecreme og flødeskum
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Kog vand og smør i en gryde.
Når vandet koger og alt smørret er smeltet så tilsæt melet og rør rundt. Brug en grydeske eller el-mixer.
Fortsæt med at røre indtil dejen er fast og slipper ske og gryde.
Lad dejen køle af nogle minutter, indtil den ca. har temperatur som varmt vand fra hanen.
Tilsæt æggene til dejen et af gangen og pisk dem godt ind i dejen. Det nemmeste er at bruge en el-pisker direkte i gryden. Men du kan også hælde dejen i en stor røremaskine og bruge kødkrogen. Alternativet er at bruge et kraftigt piskeris og piske manuelt. Men det kræver gode håndled.
Når dejen begynder virke som en våd dej er den klar. Nogen gange skal der et ekstra æg i. Den skal være godt klistret.
Sæt dejen på bradepande med bagepapir. Brug 2 spiseskeer. Eller kom den i en frysepose og sprøjt den ud i lige store dele.
Sørg for god plads imellem hver vandbakkelse. De bliver ca. dobbelt så brede på hver led når de bager.
Bag dem i ca. 20 minutter ved de 200 grader. Kig ikke til dem før de er næsten færdige. Ellers falder de sammen.
Når de er færdige så åben ovnen halvt op og lad dem køle af i den. Det mindsker risikoen for at de falder sammen.
Skal du lave flere portioner kan du godt bare tage dem ud. Så kan du evt. klippe hul i midten af dem dem med en saks. Samme sted som du senere skal skære dem over. Det lukker dampen ud.
Lad dem køle af inden du fylder dem med kagecreme (og evt marmelade), fromage, flødeskum (evt. rørt med knuste makroner) eller is.
Walesstang
Fremgangsmåden for walesstang er nøjagtig den samme. Bare fyld dejen i en frostpose og sprøjt det ud på bagepapiret til en stang. Du skal bare lave et større hul i din frysepose. 3-4 cm. Eller også kan du sprøjte 3 tyndere stænger ud ved siden af hinanden så de rører hinanden og "smelter sammen".
Pynt
Drys med flormelis igennem en sigte, eller glasur af flormelis.
Et spørgsmål
Hejsa , og tak for dine rigtig gode opskrifter , og ikke mindst videoer , Dejen du bruger til vandbakkelser , er det ikke den samme som gruges til hjemmelavede suppeboller ( de hvide ) det mener jeg , og har hørt en komme lidt sukker i dejen , det skulle give en god smag Hilsen MortenEt spørgsmål
Hej. Til melboller bruger jeg mælk i stedet for vand - og salt i stedet for sukker, som du har foreslået. Det har jeg lært af min gamle mor:-)Ellers samme mængder.Et spørgsmål
Og PS: De smager betydeligt bedre end de "gummiagtige" frosne, man kan købe! Når de er kogt ca. 2-3 min. stiger de op til overfladen. Herefter tages de op med en hulske og lægges til afkøling i isvand. Så undgår man at de klistrer sammen eller smuldrer. De kan fryses, men de bliver bedst, hvis man gider brede dem ud på en plade/et fad, så de ikke rører hinanden. Når de så er frosne, kan man hælde dem i en pose :-)Et spørgsmål
Ja nu er det faktisk ved at være nogen år siden jeg har lavet melboller selv, så jeg kan ikke huske opskriften præcist. Men det er vist rigtigt at det er en variation af en choux dej. Det vil jeg undersøge. Tak.Et spørgsmål
Det er jeg faktisk ikke klar over. Jeg tror ikke jeg har lavet suppeboller de sidste 20 år. Men det er da ikke umuligt. Suppe med kød og melboller er da et emne der er værd at kigge på.Mange tak
Tak for en fed side. Nu tør jeg lave disse satans lækre kager : ) rigtig god ide med video opskrifter hvor det foregår i et "fornuftigt" tempo. Mvh AndreasEndelig!!
Troede aldrig det skulle lykkedes mig at lave vandbakkelser uden de faldt sammen.. Men ENDELIG! Tak for en fantastisk side med mange gode opskrifter og videoer.Godt tip til vandbakkelsesdej
Min mor er gammel kogekone, og hendes vandbakkelser fejler aldrig! Hun putter altid 1 tsk bagepulver i for hver portion, og det virker. Hilsen Annette ps. en helt fantastisk side som jeg efterhånden har anbefalet til mange, alt er nemt at gå til, og du får det hele til at se legende let ud.Min opskrift på vandbakkelser er: 2 spsk. rapsolie- 2 dl. vand- 100 g mel- 2-3 æg og en lille smule bagepulver i. De lykkes altid. Kh. Inger