emner:
mere ...
Cumberland Sauce
En krydret sødlig frugtsovs. Den er meget kendt i england, og er specielt velegnet til charcuteri.
Af denne opskrift får du 5 dl. sauce. Hvis du bruger den som jeg som tilbehør på en charcuteri-tallerken rækker den langt. 2 spsk. per portion rækker til 15 portioner.
Ingredienser
- Saft og skal fra 1 appelsin
- Saft og skal fra 1 citron
- 300 gram ribsgele
- 4 spsk. portvin
- ½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. sennepspulver
Fremgangsmåde
Skær skallerne fra appelsinen og citronen i julienne (fine strimler) og blancher dem i 2 minutter. Det tager lige spidsen af smagen. Læg dem til afdrypning.
Smelt ribsgelén.
Tilsæt saften fra appelsinen og citronen.
Bland portvin og krydderier i og lad det simre i 2-3 minutter.
Tilsæt til sidst de blancherede skaller.
Lad saucen køle af og smag til med ingefær og sennepspulver.