Beignet dej / tempura til friturestegte kødstykker, løgringe og andre grøntsager
Ingredienser
Beignetdej
- 2 æg
- 1 1/2 dl mælk
- 1/2 tsk salt
- 100 g mel
Stegning
- mindst 1/2 ltr olie til friturestegning - helst 2 liter i en stor gryde.
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser indtil der ikke er nogen klumper.
Varm olien op til150°C - 180°C
Skær løgene i tykke ringe, dyp i dejen, og steg.
Er også godt med blomkål, champignoner og hvad du ellers kan finde på af grøntsager. Der skal bare ikke være alt for meget vand i dem. Ellers sprøjter de i olien.
Alle former for kødstykker der er under 1 cm tykke er også egnede.
Noter
I stedet for mælk kan du bruge vand eller øl. Øllet giver lidt mere smag og gør dejen mere luftig.
Du kan komme 1 shot vodka i. Vodka koger ved en lavere temperatur end vand, så det laver en masse damp, og gør derved også dejen mere luftig.
Du kan komme 1/4-½ tsk bagpulver i dejen. Det gør den også mere luftig.
Du kan piske æggehviderne hvide og vende dem i til sidst. Det gør også dejen mere luftig.
Du kan kombinere alle ovenstående luftighedstrick med hinanden og få en superluftig dej :-D
Bruger jeg den til dobbeltpanering med rasp, så bruuger jeg ingen "luftighedstricks". jeg blander bare som det står i opskriften.
Dejen virker lige så godt til (kæmpe)rejer, grøntsager, Tynde skiver kyllingebryst (nuggets), wienerschnitzel, blæksprutteringe osv. osv.
Dejen vil ikke blive sprød
Vores dej vil ikke blive sprød når vi steger den med kylling og rejer.. Gør vi noget galt?? Vi har fulgt opskriften 100 %Dejen vil ikke blive sprød
Jeres olie er formentlig ikke varm nok. Det er vigtigt at bruge et stegetermometer.Dejen vil ikke blive sprød
Kom en teskefuld af dejen i olien først så kan du se om den er varm nok.Forbedring
Friture dejen bliver noget bedre hvis man putter ca. Et halvt til to kilo jakabov i den🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍡Olien bagefter
Hej bliver olien meget beskidt bagefter, har tænk mig at bruge min frityre gryde, sviner det for meget...Olien bagefter
Det laver en del krummer i olien, så den skal sies bagefter.Olie til stegning
ville lige høre om man kan bruge andre former for olie at stege indbagt kylling i så som raps olie og sådan eller skal det være fritureolie?Olie til stegning
Det betyder ikke så meget. De fleste smagsløse olier kan bruges. Bare de ikke bliver så varme at de ryger.140 grader.
Skal det være præsic ? Men kan den ikke være 135 eller 145?140 grader.
Du kan aldrig holde den helt præcist. Det skal være mindst 140 grader op til 180. Men så risikerer du at dejen er brændt før det du kommer i har fået nok.Kryderier
Jeg har lige prøvet dejen til løgringe,og de blev rigtig fint sprøde. Jeg savnede bare lidt mere smag. Kan man mon ikke pifte dejen op med lidt cayenne peber eller andet for at lave dem sådan lidt Cajun style?dej
Hej Max. tak for en fantastisk side. skal ingredienserne til dejen bare blandes sammen? synes ofte at beignetdej er noget med stiftpiskede æggehvider.dej
Du kan godt piske hviderne. Det giver en lidt mere luftig dej, men ikke det helt store. Du kan også tilsætte 1/4 tsk bagepulver får at opnå det samme resultat på en nemmere måde.blomkål i beignet
skal blomkålet koges før den dyppes i dejen mvh. drosiblomkål i beignet
nej.blomkål i beignet
JO! Det skal den absolut. Er du totalt idiot eller hvad? Hvordan helvede kan du spørge om sådan noget?? Hvis ikke du siger undskyld OMGÅENDE så finder jeg dig og stikker en frikadelle i armhulen på dig! Hilsen Per.Find en læge....
Beignet-dej
Hej. Ville høre om man kan erstatte fritureolie med AMA-raps og solsikkerolie. Hilsen Jeanette.....Beignet-dej
Du kan bruge alt olie, bare den ikke ryger ved 180 grader. Traditionelt bruger man en relativt smagsløs olie som raps eller vindruekerne, men man kan godt bruge olie med smag, som peanut olie. Men den er heeelt vildt dyr i Danmark :-SDejen driller
Nu prøvede jeg din opskrift. Det smagte fantastisk men jeg havde jo regnet med at dejen ville boble op, ligesom de indbagte kyllinger på kineseren - hvordan får jeg den til det? Brugte din opskrift og tilføjede 1/2 tsk. bagepulver, og alligevel ville dejen ikke boble ud. Et andet problem var at jeg ikke vidste hvordan jeg skulle komme den Tempuradryppende kylling op i frituregryden, der i øvrigt stod på 170. Jeg gjorde det at jeg lagde kyllingen op i "risten" så de lå forskudt, og så satte jeg dem ned. Hjælp - hvad gør jeg forkert??Dejen driller
Det tempuradækkede mad skal bare kommes op i dejen hurtigst muligt. Så der er så meget dej på som muligt. Mine umiddelbare tanker er at din temperatur måske skal op på 180 til 190 grader, og så skal du nok gøre dejen lidt tykkere, så den hænger bedre ved.Dejen driller
Nu ska du høre hva du gør: Tag et reb, og hæng dig selv. ^^Dejen driller
Opfør dig ordentligt. Er det sådan du snakker til folk på nettet? Børn skulle have smæk.super!!!!
jeg puttere ca. 1 spesk chilli pulver, gav dem et godt kick blev spist sammen med stegte nudler og sur/sød sovsTid
Hvorlang tid skal se løg have?Tid
Alle gøntsaagerne skal faktisk have lige længe. Hvis du skærer dem ud i ca. ½ cm tykkelse så er de færdige når de er gyldne.Hvor stor en portion svarer dine mål til?
Hejsa. Jeg står og skal fritere løgringe som burgertilbehør til 35 mennesker og har lidt svært ved at regne ud, hvor meget din portion svarer til. Hvor mange løg passer opskriften ca. til? Tak for nogle i øvrigt altid gode og velafprøvede opskrifter :) /HeidiHvor stor en portion svarer dine mål til?
Det er svært at svare præcist på. 4 løg vil jeg gætte på. Men bliver dejen lidt tykkere så er der til mindre. Lader du den dryppe af lidt længere inden stegningen, så er der til mere, er løgringene lidt tykke så er der igen lidt mere osv. osv. Der går vel 2 løgringe per person, og et løg giver vel en 16 ringe. Så et løg er til 8 personer. Så dobbelt eller tredobbelt portion. Men du kan jo altid hælde en portion mere i skålen og røre rundt. Det plejer jeg at gøre i den slags tilfælde.sprødhed
Øv.. mine indbagte kyllingestykker blev ikke sprøde. Hvad kan jeg ha gjort galt?sprødhed
For lav temperatur på din olie gætter jeg på.Olie
Kender du en olie, der både er koldpresset og så smagsløs som muligt?nej nej nej
Kom aldrig mælk og æg i en tempura. Den bedste tempura består af: mel, bagepulver, salt og danskvand. Vend kødet i mel, dyp i tempura blandingen og frituresteg.Dårlig opskrift
Trods jeg fulgte opskriften, blev det nogen meget bløde kyllinger og rejer. Prøvede en anden opskrift, bestående af danskvand, æg, Mel, majsstivelse, salt og bagepulver. Det virkede!!!!Vil du måske dele de forskellige mål, så vi andre kan prøve begge opskrifter af?