Hjemmelavet Mascarpone
Ingredienser
giver ca. 600 gram mascarpone- 1 liter piskefløde
- 1/4 tsk vinsyre (Står blandt krydderierene eller vinbrygnings udstyret.)
eller:
- 2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
Varm fløden op til 85 grader Det slår alle bakterier i hjel, og proteinerne i fløden skifter struktur.
Opløs vinsyren i 2 spsk vand. Du kan godt hælde den direkte i som jeg gør i videoen, men så får du små knasende korn hvis det ikke bliver rørt ordentligt ud.
Tilsæt vand og vinsyre til fløden, og rør godt rundt. Fløden begynder næsten med det samme at blive tykkere og det skal den også.
Lad det stå natten over i køleskabet. Vallen og ostemassen beggynder så småt at skille
Hæld blandingen over i en en sigte så vallen kan løbe fra. Den nemmeste måde er at lægge nogle opklippede kaffeposer i et dørslag så de dækker det helt. Du kan også bruge musslin stof, osteklud eller en gammeldags stofble.
Dæk til med folie og stil det i køleskabet til afdrypning tolv timer.
Tag osten op af sien og kom det i en lufttæt beholder.
Det kan holde sig en uge til fjorten dage i køleskabet.
Citronsaft
Jeg lavede det engang med citronsaft, og det giver et frisk pift. Det geniale ved at lave den selv er, at men kan selv styre hvor fast den skal være, så man ikke får en runny tiramisu.Jeg har ændret datoen på opskriften
Der er kommet video på, derfor. Så kommer den på øverst under nyheder og flere vil måske opdage den.Jeg har ændret datoen på opskriften
Jeg har ikke kunnet skaffe et ostelærred, så jeg har sat den til afdrypning med et tyndt "billigt" viskestykke. Et af dem man kan "se igennem". Jeg håber når jeg kommer hjem, at det har virket.Jeg har ændret datoen på opskriften
Det skulle ikke betyde noget. Hvad som helst i ufarvet bomuld er fint. Så hvis det er nemmere med et viskestykke kan du sagtens bruge det. Jeg bruger ostelærred fordi det er billigt. De sælger det i alle stofbutikker til 10-20 kroner meteren. Fortæl hvordan det går.Jeg har ændret datoen på opskriften
det gik umiddelbart fint, omend jeg har brugt for meget vinsyre. Konsistensen er en anelse mere flydende end forventet, men dog stadig rigeligt fast. Tror at syrligheden gør den svær at bruge til tiramisu. Jeg må bruge lidt mindre næste gang. /kanøfra Kanø
Det gjorde jeg så og det er jo rørende nemt at lave.Den er opdaget og den er genial... Tak for en fed blog