Dobbelbagte kartofler
Ingredienser
Til 8 personer. Der går ca. ½ bagekartoffel per person.
- 1200 gram bagekartofler, (4 store)
- 1 løg, finthakket
- 2 dl fløde
- 1/4 revet muskatnød
- 75 gram revet ost (efter smag)
- 2 tsk salt
Fremgangsmåde
Vask bagekartoflerne grundigt.
Skær et snit i siden af dem, så dampen kan slippe ud af skindet.
Bag dem 1 - 1 1/4 times tid ved 200 grader. Indtil de er godt møre.
Lad dem køle så meget af at du kan holde ved dem. Hvis de bliver helt kolde så bliver kartoffelkødet sværere at få ud.
Skrab forsigtigt kartoffelkødet ud af kartoflerne, uden at ødelægge skrællen, og kom det i en stor skål.
Kom resten af ingredienserne i, og rør det hele godt sammen. Jeg kan godt selv lide når kartoflerne er lidt klumpede, men det styrer man jo selv. Hænderne, en grydeske en røremaskine ... brug hvad du har lyst til.
Kom det blandede kartoffelfyld tilbage i skrællerne med en ske.
Kom evt. lidt revet ost på toppen af hver kartoffel.
Du kan nu gemme kartoflerne til dagen efter, eller du kan bage dem med det samme.
Bag dem 20 minutter ved 200 grader. Indtil de er gyldne.
Noter
Har du rester af bagte kartofler er det også en god ret dagen efter.
Du behøver ikke stege dem i skindet. Små ramakiner eller et stort fad giver et lige så godt resultat.