Grillet Lammeryg
Ingredienser
Til 4-6 personer
- ½ lammeryg på 1½ kg (2 ribben per person)
- rosmarin, helst frisk.
- timian, helst frisk
- Hvidløg
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
Få slagteren til at save ribbenene på ryggen over fra stegens bagside, eller gør det selv med en god lang sav. Nedstrygere og kantsave er bedst, men en ren fuchsvans kan også gå. Det gør det nemmere at skære koteletterne af når den er færdig.
Undgå at save ned i kødet mere end højst nødvendigt.
Rids fedtet i ca 1 cm store tern med en skarp kniv.
Stegen saltes, pebres og krydres med frisk rosmarin, timian og hvidløg.
Pres et par fed hvidløg og kviste frisk rosmarin ind bag de oversavede ribben.
Med ovn
Steges ved jævn varme ved 150 grader i ca. 1½ time efter tykkelse. Indtil kødets interne temperatur er 55-57 grader. Personligt foretrækker jeg 55 grader. Det er der mange det syntes er for rødt, så kan man give den lidt mere, men over 60 grader vil jeg ikke anbefale.
Med grill
Hvis du nøjes med at bruge den ene kulholder svarer det ca. til 170 grader i en 57 cm Weber grill. Lammeryggen skal have ca. 1 time og et kvarter.
Læg evt. en bøgekævle, eller anden hård træsort hen over kulholderen så den bliver varmet op til den ryger. Det giver en god røgsmag.