155
af: Max M Rasmussen
@
delt

Carolines chokoladefest - stor chokoladekage til fester

Chokoladefest - Max M Rasmussen
Jeg skulle lave kage til et skolearrangement og orkede ikke at lave muffins til så mange. Jeg er heller ikke altid lige begejstret for de sædvanlige "skolekager". Så jeg besluttede at lave en krydsning imellem triple chocolate muffins og en almindelig pundkage. Skæbnen ville at jeg kun havde drænet græsk yoghurt i stedet for A38 som jeg plejer at have i køleskabet. Så jeg var lidt skeptisk. Men det viste sig at blive et af mine allerbedste forsøg. Svampet chokoladesmag der ikke er for sød.

Ingredienser

De våde

  • 500 gram smør, smeltes
  • 500 gram sukker
  • 500 gram 10% græsk yoghurt
  • 2 dl appelsinsaft/juice
  • 10 æg

De tørre

  • 2½ dl kakaopulver
  • 750 gram mel
  • 2 spsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 1 spsk vanillesukker

Fyld

  • 100 gram hvid chokolade
  • 100 gram lys chokolade
  • 100 gram mørk chokolade, 70%

Fremgangsmåde

Bland de våde ingredienser

Hak chokoladen i ca. ½cm*½cm tern.

Bland de tørre ingredienser og chokoladen.

Bland de tørre og de våde ingredienser. De skal bare røres sammen indtil alt melet er vådt. Ikke æltes.

Bages ved 175 grader (varmluft) i 45 minutter. Test evt. efter med kød- eller strikke-pind at der ikke hænger dej fast.

Noter

Benærk at den er beregnet på en stor høj bradepande. Min er 30cm*42cm*7cm.

Du skal bruge en stor skål eller gryde til at blande kagedejen i.

0
af: Anonymous

Mindre portion

Hej Jeg vil gerne bage denen kage men gerne i en portion der passer til en af de bradepander med låg, man kan købe i samtlige super markeder. kan du fortælle mig, hvor meget jeg skal runde ned for at opskriften passer til såan en ?
0
af: Anonymous

Mindre portion

Grundlæggende hvis du bager pundkage til en springform så skal du bruge 200 gram af hver ingrediens. Hvis du bager til en stor bradepande skal du bruge 500 gram af hver ingrediens. En nem måde at finde ud af det på er at hælde vand i din dybe bradepande, og i din bradepande med låg, og så ser hvad forskellen er. Så kan du bare gange med den.
0
af: Anonymous

Mindre portion

Du kan evt. lave en halv potion, dvs. De våde * 250 gram smør, smeltes * 250 gram sukker * 250 gram 10% græsk yoghurt * 1 dl appelsinsaft/juice * 5 æg De tørre * 1 1/4 dl kakaopulver * 375 gram mel * 1 spsk bagepulver * 1 tsk natron * 1/2 spsk vanillesukker Fyld * 50 gram hvid chokolade * 50 gram lys chokolade * 50 gram mørk chokolade, 70% Mvh. MadElskeren
0
af: Anonymous

Antal personer?

Hvor mange personer er kagen til ca?

Antal personer?

Det kan man ikke svare på. Hvor sultne er de? Er det til dessert eller aftenkaffe efter en masse mad, eller er det det eneste der bliver serveret til eftermiddagskaffen. Alt sammen spiller ind. Men du kan vel få 32 fornuftige stykker kage på ca. 100 gram ud a opskriften. Rester kan nemt fryses.
0
af: Anonymous

Mindre portion

Du kan evt. lave en halv potion, dvs. De våde * 250 gram smør, smeltes * 250 gram sukker * 250 gram 10% græsk yoghurt * 1 dl appelsinsaft/juice * 5 æg De tørre * 1 1/4 dl kakaopulver * 375 gram mel * 1 spsk bagepulver * 1 tsk natron * 1/2 spsk vanillesukker Fyld * 50 gram hvid chokolade * 50 gram lys chokolade * 50 gram mørk chokolade, 70% Mvh. MadElskeren
0
af: Anonymous

GODKENDT!

Tak for en super nem og lækker kage! Den var et sikkert hit iblandt personalet! Jeg havde noget toblerone tilovers, så jeg valgte at putte 100g toblerone i istedet for mælkechokolade og en 80% mørk i stedet for 70%. Det eneste juice jeg lige havde var multifrugt juice, så det brugte jeg. Det fungerede ganske udmærket! :) Jeg fik to springforme med en diameter på 25cm. Med målene: Vådt: 400g smør 400g sukker 400g 10% græsk youghurt 1,6dl juice 8æg Tørt: 2dl kakaopulver 600g mel 1,6 spsk bagepulver 1,6 tsk natron 0,8 spsk vaniliesukker Chokolade: 100g hvid 100g toblerone original 100g 80% mørk Tak for en lækker opskrift og en lækker side! Mvh KT
0
af: Anonymous

kan man det

kan man undlade chokoladen

kan man det

ja, men den bliver ikke så god så.
0
af: Anonymous

Honning i stedet for sukker?

Tror du det ville fungere at erstatte sukker med honning?
0
af: Anonymous

glasur

Den vi jeg bare til en reception i morgen (så lov mig den er god!) men hvad foreslår du til glasur? skal jeg dræne yoghurten? Tak for din gode opskrift!

glasur

Yoghurten skal ikke drænes. jeg plejer ikke at bruge glasur til den. Men alt glasur der er egnet til chokoladekage kan bruges.
0
af: Anonymous

erstatning af appelsin saft

Det lyder som en super god kage, men nu er det sådan at min kære mand ikke kan tåle citrus eller meget syreholdige ting da det giver ham migræne, (besværligt og træls i mange situationer) men er er der et foreslag til hvad jeg kan erstatte det med? Gerne noget andet end æblejuice. på forhånd tak.

erstatning af appelsin saft

Jeg ville prøve med noget finthakket citrongræs, og så noget mere mælk. Citrus aroma uden syre.
0
af: Anonymous

erstatning af appelsin saft

Prøv himbercouli- husk at den skal være uden kerner.:-)
0
af: Anonymous

erstatning af appelsinjuice

Kan man erstatte appelsinjuicen med stærk kaffe i stedet, så kagen får en endnu tungere kraftigere smag af chokolade?