Gløgg - Gløgg extrakt - "Gløgg a la Gaarde"
Ingredienser
- 1½ liter billig rødvin
- 500 gram sukker
- 50 cm - 75 cm kanelstænger, brækket og knust i mindre stykker.
- ½ tsk. kardemommekapsler
- 1 tsk nelliker
- 1 tsk hel allehånde
- ½ spsk korianderfrø
- 1 tsk hele sorte peberkorn
- ½ tsk szeshuanpeberkorn
- 2 økologiske appelsiner m. skræl, skåret i skiver
- ½ bakke frisk ingefær, skåret i skiver. Vel 1-2 dl.
Fremgangsmåde
Alt koges op, simrer en halv time og hældes på store sylteglas. Skal trække mindst en uge, hellere en måned eller to.
Sies gennem et klæde og hældes på flasker. Bliver klar efter et par dage. Pas på ikke at få bundfaldet med, når du tager af flasken.
Essensen blandes med vin i forholdet 1 del essens til 3 dele vin, og varmes op til lige under kogepunktet.
Tilsæt smuttede, grofthakkede mandler og en skefuld af rosinerne lagt i blød i cognac sammen med lagen.
Noter
Peberet gør drikken stærk, og med mindre dine gæster ved at det ikke skyldes alkoholprocenten, sørger placeboeffekten for at de bliver fulde alligevel :-)
Koger man gløggen koger man alkoholen væk. Den bliver ikke varmere af det.
Traditionelt ligger man rosinerne i blød i snaps til gløgg. Men nu er det her jo ikke min opskrift - Max
Tak for opskriften til Jonas Gaarde!
Gløgg
Det lyder som en rigtig god opskrift. Den skal prøves til jul. Tror faktisk den er ret sund med ingefær og allehånde, måske bort set fra al den sukker. Jeg har altid anvendt rosiner lagt i blød i halv snaps og halv portvin. Det giver bedre smag end ren snaps, men cognac lyder som en god ide. Mvh. Jan.50-75cm kanelstang?
Hej Max, Det virker lidt vildt med den mængde kanel. Mener du ikke mm i stedet for cm? Mvh Johnnyhehe, jeg ville heller ikke putte trekvart meter kanel i
Det kan du nu roligt gøre, har set og prøvet andre opskrifter med samme mængde kanel:-)
Jeg koger det i æblejuice og blander det med hvidvin - så er der hvid glögg :)