118
af: Max M Rasmussen
@
delt

Friturestegte fiskefiletter - dobbeltpanerede med beignet dej og rasp

Friturestegte fiskefiletter - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Jeg har allerede en opskrift med stegt fiskefillet på kvalimad. Hvorfor så også en om friturestegning af samme? Jo. Fiskefilleter bliver fantastiske når de frituresteges. Paneringen smager godt, og fisken smager godt. Men samtidig er metoden jeg bruger i den her opskrift brugbar til at friturestege stort set alt med. Fisk, kylling, schnitzler, grøntsager osv. Så fiskefillet er også en god måde at vise fremgangsmåden på.

Ingredienser

  • 1 portion beignet dej
  • 2 dl rasp
  • 1 tsk salt
  • 5-10 fiskefiletter
  • 1-2 liter neutral olie til at stege i

Fremgangsmåde

Bland beignet dejen.

Bland salt og rasp.

Varm olien op til imellem 150°C og 180°C. Tættere på 180°C er bedst.

Dyp filetterne i beignet dejen. Lad dem dryppe af indtil der kun drypper får dråber.

Dyp dem i raspen. Ryst eventuelt overskydende rasp af. Det bliver bare til hårde klumper.

Steg 2-3 af gangen i den varme olie. De må ikke røre hinanden, da de så steger sammen.

Når de er gyldne så tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Køkkenrulle eller servietter.

Noter

Selvom det er fiskefiletter jeg steger her, så kan du bruge denne metode til at stege næsten hvad som helst.

Fx så panerer jeg ofte mine sydstatskyllinger på den her måde.

Men det virker lige så godt til (kæmpe)rejer, grøntsager, Tynde skiver kyllingebryst (nuggets), wienerschnitzel osv. osv.

Fiskefilet - mmhhh - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Min gamle moster er økonoma og lidt af en verdensmester i fiskefileter. Jeg har hendes opskrift, men jeg er aldrig helt nået hendes højder. I aften kombinerede jeg så hendes opskrift med din, og det var de bedste fiskefileter nogensinde. Så 1000 tak for en fantastisk opskrift :-)

0
af: Anonymous

Friturerstegte fiskefilet

Hej, Skal holde julefrokost, og der har man jo nok at se til, så havde tænkt mig at fryse fiskefilet'en efter de er kommet i dej/rasp. Så skal de bare frosne direkte i frituren - kan man ikke det? Mvh Søren
0
af: Anonymous

Friturerstegte fiskefilet

Det er sådan man køber dem, så det vil jeg tro. Har ikke prøvet det selv. Men du kan jo prøver det af inden selve aftenen.
0
af: Anonymous

Friturerstegte fiskefilet

Det vil jeg gøre - nogen gode råd hvad man pakker dem ind i, inden de smides i fryseren? (folio, bagepapir eller?) Mvh Søren

Friturerstegte fiskefilet

Nej, men så de ikke rører hinanden. Jeg ville lægge dem på bagepapir på en bradepande som jeg så kom i fryseren. Når de så var frosne ville jeg komme dem i en frysepose.
0
af: Anonymous

Friturerstegte fiskefilet

Det var bare kanont. Både måden at fryse dem på, men også smagen. Har allerede fået bestilling på at skulle medbringe frosne fiskefileter til 2. Juledag. Kan varmt anbefale at fryse dem som beskrevet på forhånd. Mvh Søren
0
af: Anonymous

hvor længe

kan kyllinge stk ligge i kærnemlken i 1½ døgn
0
af: Anonymous

Fisk på den sunde måde

Hej Max, når jeg laver dobbeltpanerede fiskefileter, så frituresteger jeg dem ikke, fordi jeg synes det er alt for usundt. Så jeg steger dem bare i olivenolie og smør på en varm pande. Er det okay? Hilsen Martin

Fisk på den sunde måde

Det gør ikke den store forskel sundhedsmæssigt. Fisken bliver ikke meget federe af friturestegning. De skal nok få suget noget fedt selv fra olie og smør.
0
af: Anonymous

Fisk på den sunde måde

Helt korrekt, Max, man skal bare vælg en sundere olie med færre mættede fedtsyrer, det er sundere end smørversionen. Bruger selv Schønnemanns metode (Danmarks bedste smørrebrødssted), som minder om Max's version, bare med Pankorasp i stedet for alm. rasp. De fåes ikke bedre nogen andre steder...
0
af: Anonymous

Fisk på den sunde måde

Hov, bruger ikke beignet-dej, men bare mel, så æg og så panko - de bliver vanvittig sprøde...
0
af: Anonymous

Video

Hej Max Øh video, er det mig eller? Ellers glimrende forklaring. mvh Hans Henrik
0
af: Anonymous

Video

jeg kan heller ikke finde den

Video

Øhhh jeg ved ikke lige hvad der er sket. Men nu har jeg lagt den på igen. Håber den ikke forsvinder en gang mere :-)
0
af: Anonymous

Video

Hej igen Tak for en kanonside ( der rent faktisk lærer folk at lave mad istedet for kun at gøre det underholdning). mvh Hans Henrik
0
af: Anonymous

Genopvarmning

Hej Max Jeg skal lave rigtigt mange fiskefilet til julefrokost og vil høre, om du har et godt tip til rimelig opvarmning. Jeg har nu tænkt mig at pandestege dem. Og det er nok også det bedste, når de skal opvarmes. De er selvfølgelig bedst friskstegte, men det kan ikke lade sig gøre med de vilkår, jeg har. Og tak for en kanongod side. Hanne
0
af: Anonymous

Genopvarmning

En ovn er vist den eneste mulighed. Skal man lave mange så kan man desværre ikke ende med et lige så godt resultat som hvis man kan kæle for hver enkelt. men de er jo stadigvæk gode... - Max
0
af: Anonymous

Uhmmm, det er kræs

Uhhm, fisk og panering det er altså to ting der bare er bedste venner. Tror snart at jeg skal have fisk...;) Hilsen Christine