emner:
mere ...
Peanut sauce
Peanut sauce er ikke særlig kendt i danmark. Det er en asiatisk opskrift som er lige så god på dampede grøntsager som på lyst kød. Jeg bruger den dog mest som dressing til kogte og dampede grøntsager.
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 1 spsk stødt koriander (kan undværes)
- 1 dåse hakkede tomater
- 300 gram peanutbutter (eller finthakkede peanuts)
- 2 spsk soya sauce (eller 1 spsk fiseksauce)
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk sukker
- 1/4 tsk stærk chili
- salt, efter smag (ikke ret meget)
- kyllingefond, kokosmælk eller vand
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg. Brun dem let i olien.
Tilsæt krydderierne og brun dem med.
Tilsæt tomaterne og lad dem koge med i mindst et kvarter.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Varm saucen op til en simren. Den kan skille hvis den koger for kraftigt.
Tilsæt fond eller vand indtil den har en konsistens som vælling eller dressing.
emner: