99
af: Max M Rasmussen
@
delt

Peanut sauce

Peanut sauce er ikke særlig kendt i danmark. Det er en asiatisk opskrift som er lige så god på dampede grøntsager som på lyst kød. Jeg bruger den dog mest som dressing til kogte og dampede grøntsager.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk stødt koriander (kan undværes)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 300 gram peanutbutter (eller finthakkede peanuts)
  • 2 spsk soya sauce (eller 1 spsk fiseksauce)
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk sukker
  • 1/4 tsk stærk chili
  • salt, efter smag (ikke ret meget)
  • kyllingefond, kokosmælk eller vand

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg. Brun dem let i olien.

Tilsæt krydderierne og brun dem med.

Tilsæt tomaterne og lad dem koge med i mindst et kvarter.

Tilsæt resten af ingredienserne.

Varm saucen op til en simren. Den kan skille hvis den koger for kraftigt.

Tilsæt fond eller vand indtil den har en konsistens som vælling eller dressing.

0
af: Anonymous

Peut buttersovs

Meget dejlig sovs kan kun anbefales
0
af: Anonymous

nem opskrift fra hanne holm

1 ds, kokosmælk 2 tsk rød karrypasta 2 spsk groft jordnøddesmør 1 spsk sukker 2-3 spsk citron- eller limesaft 1 kop saltede hakkede jordnødder varm kokosmælk op til kogepunktet i en tykbundet gryde, og kom resten i en ting af gangen og rør hele tiden. må ikke koge kraftigt. denne opskrift har den autentiske smag, jeg har manglet ved andre opskrifter. og har efterhånden prøvesmagt en del. gitte marie