292
af: Max M Rasmussen
@
delt

Flødestuvede Kartofler - flødekartofler

Flødestuvede kartofler - ja ok der var lidt for meget i fadet ... - Max M Rasmussen
Opskrift med video - En simpel ret der altid er populær. Uanset til hvad. Kartofler i tynde skiver, fløde, ost og krydderier. Hvordan skal det kunne gå galt?

Ingredienser

  • 1200 gram kartofler
  • 2 små løg (200 gram)
  • 200 gram ost, revet
  • 1/2 stk muskatnød, revet
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 spsk salt
  • 200 gram bacon, i tern

Fremgangsmåde

Jeg plejer at vælge et ildfast fad hvor der kun lige kan være de kartofler i som der brug for. En tommelfingerregel er at du dækker fadet med hele uskrællede kartofler i ét lag, så passer mængden også når de er skrællet og i skiver. Det er selvfølgelig lidt afhængigt af højden på dit fad. I billedet herover er mit fad lidt for lavt, så det er flydt ud over kanten. Der må du prøve dig frem.

Et bredt lavt fad giver mere af den gyldne overflade som jeg godt kan lide.

Skær kartoflerne i tynde skiver.

Skær løgene i kvarte ringe.

Bland alle ingredienserne sammen. Undtagen 1/3 af osten.

Bland det hele godt sammen og hæld det fra skålen over i fadet.

Kom den sidste 1/3 af osten ud over som pynt. Det er osten der giver farven.

De skal have 45 minutter til en time i en 200 grader varm ovn.

0
af: Anonymous

Mange tak for dejlig opskrift. Efter at have prøvet den nogle gange og læst kommentarerne herunder,  gør jeg nu følgende ud over din beskrivelse: Jeg tilsætter 1/2 grøntsags -og 1/2 hønsebouillon blandet med 2 dl kogende vand. Desuden blander jeg tre forskellige slags ost: Emmenthaler, alm mellemlagret ost og Parmigian Reggioano. Ca 45 % af hver af de to første og 10 % af sidstnævnte. Emmenthaler lægger jeg et par håndfulde til side af til topping og drysser godt med paprika over retten inden den går i ovnen. Mvh. Charlotte

0
af: Anonymous

Mornay

Jeg bruger halv fløde / halv mornay-sauce - det bliver pisse godt!!
0
af: Anonymous

Mornay

Hvor meget fløde/mornay sauce til hvor mange kartofler?
0
af: Anonymous

Mornay

til kartoflerne er dækket ;)
0
af: Anonymous

Mornay

cirka ... måske lige under ...
0
af: Anonymous

Ost?!?

Er det 1001 måder at ødelægge flødekartofler på ? Det er da godt nok synd at smadre retten med ost....
0
af: Anonymous

Ost?!?

Der er to ting i verden, som hvilkes fælles evne kun er, at gøre ting bedre; den ene bacon og den anden er ost. :p
0
af: Anonymous

Tommelfingerregel

Tak for den med fadet og kartoffelmængden! Har altid fejlberegnet..øvelse gør mester og hver dag er en fest - men flødekartofler laver jeg ikke hver dag.
0
af: Anonymous

Nej nej nej som Bo Beck ville sige

Flødekartofler UDEN hvidløg?????? det er da vist første gang det er set
0
af: Anonymous

flødekartofler med hvidløg?

flødekartofler MED hvidløg? Det er til gengæld første gang jeg høre om det :-)men det kunne da være man skulle prøve det!
0
af: Anonymous

Madlavningsfløde

Hej Max, når jeg laver flødestuvede kartofler, og det er lige meget om det er til grillet kød eller andet, så bruger jeg altid Karoline's madlavningsfløde. Er det ikke okay? Hilsen Martin

Madlavningsfløde

Naturligvis ikke ... når jeg nu bruger piskefløde så er det det eneste rigtige ;-) Hvis du kan lide dem med madlavningsfløde så bliv du bare ved med det. Jeg har endda hørt om nogen der blander mælk i deres fløde.
0
af: Anonymous

Madlavningsfløde

Hvis det skal være lidt sundt, så snitter jeg porre som jeg også lægger i fadet
0
af: Anonymous

Madlavningsfløde

jeg bruger en tynd opbagt sovs med skummetmælk, det smager lige så godt som med fløde, jeg har lært det af 3en kok margit
0
af: Anonymous

Bacon ???

Hov, glemte du ikke at komme bacon i ?
0
af: Anonymous

Bacon ???

hvornår kommer du bacon i?
0
af: Anonymous

Bacon ???

hvornår kommes bacon i?
0
af: Anonymous

Bacon ???

Under punktet "Bland alle ingredienserne sammen"

Bacon ???

ssshh!
0
af: Anonymous

Bacon ???

Okay, jeg siger det ikke til nogen !
0
af: Anonymous

fløde kartofler

hvor faen bliver tiden i ovnen af :O
0
af: Anonymous

fløde kartofler

Der står under videoen, at de skal have 45 min til en time i en 200 grader varm ovn. :)
0
af: Anonymous

flødekartofler

Ja, det er altså en væsentlig detalje!!
0
af: Anonymous

citron

jeg kommer med held revet skal af citron i mine flødekart. - men så er der ikke muscatnød i. I min opskrift står der også noget om citronsaft, men jeg oplever nogen gange at sovsen skiller, så det undlader jeg som regel.
0
af: Anonymous

Antal

Hvor mange rækker sådan en portion til?

Antal

jeg plejer at regne 200 g - 300 g kartofler per person. Lægger du alle mængderne sammen i denne ret så er det ca. 2 kg "kartoffel". Dvs. der er til 6-10 personer. Men det er jo meget afhængigt af hvad der ellers er af mad til måltidet.
0
af: Anonymous

Flødestuvet kartofler

Det smager bare monster lækkert til en gang korteletter i fad
0
af: Anonymous

Bouillon

Sådan en omgang flødekartofler bliver lige en tand bedre hvis der er tilsat en kop buillon, jeg plejer bare at bruge en hønseterning.