emner:
mere ...
Américaine (Amerikansk) - salat med kartoffel, æg og tomat
En simpel men mættende og lækker salat der kan bruges både som tilbehør og som en frokost i sig selv.
Ingredienser
4 portioner
- 400 g (4 stk) tomater i skiver, afkærnede
- 600 g (8 stk) kartofler i skiver, kogte
- 40 g (1/2 stængel) bladselleri, i julienne
- 50 g løg (1 lille eller 1/2 stotr), tynde skiver
- 4 æg, hårdkogte
- 1 dl vinaigrette
Noter
Julienne: skåret i stykker på størrelse med tændstikker
Vinaigrette: dressing lavet på 1 del eddike / 3 dele olie. Du kan bruge citron i stedet for eddike. Salt og peber. Brug rigeligt med salt, der skal jo være til alt salaten.
Kartofler: brug de mest faste og voksagtige du kan finde. Som regel de små sorter der bruges til brunede kartofler eller asparges kartofler.
emner: