223
af: Max M Rasmussen
@
delt

Hjemmelavede popcorn

Popcorn - og nok af dem! - Max M Rasmussen
Opskrift med video - En af de bedste snacks man kan få er samtidig en af de nemmeste at lave selv. Laver man dem selv bliver de også meget bedre end de købte. Lune og friske. Måske endda lavet på klaret smør i stedet for olie. Jeg bliver så trist når jeg ser nogen købe popcorn i poser når de hjemmelavede bare er 2 gange bedre. Måske er de endda 3,1415 gange bedre!? Så lav dem lige selv ... ikke?

Ingredienser

Fremgangsmåde

Sæt en skål frem til at hælde popcornene over i så snart de er færdige. Ellers risikerer du meget nemt at de brænder på.

Kom popcorn og olien i en 4 liters gryde.

Varm gryden op ved mellemhøj til høj varme.

Så snart majsene begynder at poppe så kom låget på.

Så snart det er muligt uden at det vælter op med popcorn, så tag låget af, så dampen kan slippe ud. Så holder de sig sprøde længere.

Når de holder op med at poppe, så ryst gryden, så eventuelt upoppede majskorn kan ryge ned i bunden af gryden og poppe færdigt. Stil gryden på tilbage på varmen.

Gentag ryste/poppe rutinen indtil der absolut ikke er flere der popper.

Noter

Popcornsmajs er en speciel sort. Man kan ikke bruge andre former for majs til at lave popcorn, og man kan ikke bruge popcorns majs til at lave andre slags mad med. Den tykke skal gør at de kan poppe, men gør samtidig at de ikke kan opblødes i vand. De kan købes i næsten alle supermarkeder.

Jeg syntes at popcornene bliver bedst med klaret smør, så de får en let smør smag. Andre i familien kan bedst lide dem med olie. Majsolie, rapsolie, solsikkekerneolie osv. er alle gode. Olien er også sundere.

0
af: Anonymous

olie er bestemt ikke sundere, smoer er derimod naturligt og sundt og godt for kroppen. laes lidt paa emnet og lyt ikke til din laege hvad angaar mad :-)

0
af: Anonymous

Tørre

Først vil jeg sige tak for et fantastisk arbejde du har gjort her Max:-) Når vi laver popcorn i gryden, så blir de lidt tørre i forhold til microovnspopcorn. Hvad kan grunden til det være?? Hilsen René

Tørre

Sikkert fordi der er mindre fedt i. Du kan evt. hælde noget smeltet smør på.
0
af: Anonymous

Tørre

OK, så mere fedt:-) Hvad sker der hvis der er for meget fedtstof med? Vi har lavet det med med jomfru oliven olie og bacon fedt. Med samme resultat, men måske er vi for nærig med fedtet...
0
af: Anonymous

popcorn

Kan næsten kun give dig ret i af de hjemmelavet popvorn er nogle af de bedste snacks man kan få, var også for ikke så længe siden tæt på at smide en opskrift op på min egen blog. Jeg laver dem dog også lidt anderledes end dig, bla. kommer jeg salt med i gryden da jeg synes det giver en mere jævn salt smag

popcorn

Ja popcorn er næsten en for enkel opskrift til at skrive om, men man glemmer tit at det kun er enkelt hvis man kender til det. Jeg foretrækker saltet bagefter. Jeg syntes at det meste af det bliver liggende i gryden hvis man kommer det i imens. Jeg gør dog ofte det at jeg bruger en krydderikværn til at lave saltet helt fint med. Så fordeler smagen sig mere jævn.
0
af: Anonymous

popcorn

Det er selvfølgelig rigtig at det er enkelt når man kender det, og det at vi ikke laver dem ens bekræfter jo opskriftens berettigelse. det kan være jeg smider min op næste gang jeg laver en omgang popcorn. Det er rigtig der ligger en del salt tilbage i gryden når de er poppet det gør nu ikke mig noget, bare de er saltet passende og man høre jo så tit vi for så rigeligt med salt i vores mad :-)
0
af: Anonymous

Pop corn

Der er også mange andre gode slags fedt. Afsmeltet baconfedt, foie gras, gåsefedt you name it. Pop Corn tager også godtr mod krydringer fx karry eller svampemel. Men hyggeligt indlæg om et overset emne
0
af: Anonymous

Pop corn

Nej tak ellers tak
0
af: Anonymous

Pop corn

Min favorit er den version hvor der er en stribe fedt i pakken. Så er vi tilbage i barndommen. Vi lavede dem mest med vindruekerne olie- men hittet var klart dem med fedtet. Ved du eller andre hvad det er for noget fedt der er i pakkerne?

Pop corn

Jeg mener det var kokosfedt.
0
af: Anonymous

Andre slags korn?

Kan man ikke bruge andre slags korn til at lave popcorn af? Tænker fx spelt? :)
0
af: Anonymous

Andre slags korn?

Det mener du ikke for alvor, vel?
0
af: Anonymous

Andre slags korn?

Hehe..
0
af: Anonymous

Fedtfattige popcorn

Her i familien laver vi popcorn i microovenen... 1 dl corn og 1 dl vand og kryddersalt efter behov kommes i en glasskål m/glaslåg. Sættes i microovenen i 5 - 8 min alt efter effekten... Vi kan spise alle dem vi har lyst til uden, at tænke på kalorierne... ;
0
af: Anonymous

Fedtfattige popcorn

Spise alle dem, I har lyst til, uden at tænke på kalorierne? Det lyder usundt. Jeg har læst, at der ikke er meget forskel på kalorieindholdet i popcorn og chips, så jeg tror ikke, det er en god idé bare at spise løs :-P

Fedtfattige popcorn

100 gram majs er ca. 400 kcal, 2 spsk olie er ca. 160 kcal. Ialt 560 kcal. Det er for en 4 liters gryde med popcorn. Så med eller uden olie er det ikke et slemt kalorieindtag. Er man 4 der deler er det henholdsvis 100 eller 140 kcal per person. Dvs en forskel på 40 kcal. Det taget i betragtning så foretrækker jeg den gode smag med smeltet smør/olie :-D
0
af: Anonymous

Nacho cheese popcorn

Hej Max. Var forleden i Sverige og se hockey, hvor jeg smagte de bedste popcorn med nacho cheese flavour. Ved du om det er noget man kan lave selv?
0
af: Anonymous

Nacho cheese popcorn

Ingen anelse - Max
0
af: Anonymous

Man kan købe det pulver de har på popcornene i biograferne her i Sverige...

0
af: Anonymous

Sukker

Smeltet sukker på en pande, og så vender vi popkornene i efter de er færdige, kan evt. Tilføje lidt fløde til sukkeret, så er det lidt mere karamel over det, og så lige en gang lakrids pulver over tilsidst, så er det Fredag...
0
af: Anonymous

Sukker

Hvor meget sukker ville du bruge til ca. 4 liter popcorn ? :) Ville nok hælde det op i en skål, og så hælde karamellen over :)
0
af: Anonymous

olivenolie

Man behøver absolut ikke smagsløs olie. Olivenolie giver en dejlig fyldig smag. Hvis man så salter med herbamare salt, så får man også lidt krydderier i.
0
af: Anonymous

kilopris

selv kiloprisen for færdigpoppede popcorn får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig. Det er jo røveri at give 15-20kr for en pose KIMS popcorn!
0
af: Anonymous

Smagsvarianter

Faldt over din side forleden dag og har netop lavet verdens bedste brød - tak for det :D Sidder nu og læser resten af din side og får masser af ideer til mad. Dejlig side. Jeg elsker også de gode gammeldags hjemmelavede popcorn, men for ca 20 år siden, så jeg en video på MTV af alle steder, der gav mig lyst til at prøve noget andet. Man laver popcornene som din opskrift siger og når der så er færdige og ligger i skålen tager man en flaske tabasco og dryppet et par dråber hen over dem og skynder sig så at rode rundt i dem for at få fordelt den stærke sauce over flest mulige popcorn. Man skal KUN bruge en 2-3 dråber - an på hvor stærk man kan lide dem og popcornene suger saucen hurtigt, hvorfor man skal skynde sig at rode rundt i dem og få fordelt smagen. Bruger samtidig salt, da det er umuligt at få tabasco-smagen på samtlige popcorn, men det er også nok at nogle af dem får smagen... Nogle mundfulde vil være stærkere end andre, men de fleste vil have den let stærke smag. Det er MUMS :D Mvh Regina
0
af: Anonymous

Hvad med at komme tabascoen på saltet i stedet? Salt suger jo ikke sovs, men binder sig gerne til det. Tænker, at sovsen så vil kunne komme i berøring med flere popcorn. Bare en tanke... 😊

0
af: Anonymous

Fantastisk

Mums de er gode med klaret smør. Hader stanken af olie. Og opskriften fungerer, maks 2-4 korn der ikke popper. Så skal der vist bare eksperimenteres med smage. Kan ikke forstå folk med mikropopcorn, der bare er ækelt fedt. Så let med bare en gryde
0
af: Anonymous

popcorn

hej jeh vil bare tilføje at jeg laver popcorn i min microovn i en ris koger. ca en dl majs og tre spiseskefuld vand - ja der står vand og so lidt salt og så giver jeg dem ca 3 min og man bliver meget overrasket over hvor godt det smager. jeg tænker at den ville være god for dem der ikke vil tage på hilsen kurt fra lolland
0
af: Anonymous

Det hele !!!

Du laver bare bedste ,,der er ikke nogen der laver det så godt som dig, og det er det hele ;-) det kan du godt være stolt af ,, mvh anita
0
af: Anonymous

Popcorn... mest for sjov

Elsker din side og video'erne. Men jeg mistænker dig for at tilføje popcorn opskriften fordi de er sjove at lave og fordi de ser godt ud på video. ;-) Nå men, efter at ha' set videoen, bliver jeg nødt til at køre ud og købe nogle popcorn, så min søn på 10 også kan prøve at lave dem... med låg på! Keep up the great work!
0
af: Anonymous

Mine popcorn brænder på :(

Prøvede lige at lave dem. Men majskornene nåede at brænde på før særlig mange af popcornene havde poppet. Tror måske 5% var poppet og de upoppede majskorn så helt sorte ud og det lugtede brændt. Hvad gjorde jeg galt? Brugte en del klaret smør. Måske 10 spiseskefulde. Kan man bruge for meget fedt? Hvorfor kun 2 spsk.? Det lyder af lidt for lidt til mig.

Mine popcorn brænder på :(

jeg ved ikke hvad der er sket. Lyder som om gryden har været for varm eller der har været noget galt med pocornene. Fedtmængden passer. Jeg målte præcist af under test af opskriften. Det burde dog ikke brænde dem på. Bare gøre dem fedtede.
0
af: Anonymous

Halvt poppede..?

Hvis popcornene har en tendens til kun "halvt" at poppe, hvad gør man så forkert? Skal man ændre på varmen? Mængden af olie? Færre/flere majs i gryden? Have låget af i længere tid (damp forsvinder mere, men vel også varme?)? Har salt en indflydelse? Eller...?
0
af: Anonymous

Halvt poppede..?

Har ikke prøvet det. Tror det er majsene der er problemet. Max