Hjemmelavede popcorn
Ingredienser
- 1 dl pocorn majs (100 gram)
- 2 spsk (lidt under ½ dl) stegehemlighed, klaret smør, ghee eller smagsløs olie.
- 1 tsk salt (eller efter smag)
Fremgangsmåde
Sæt en skål frem til at hælde popcornene over i så snart de er færdige. Ellers risikerer du meget nemt at de brænder på.
Kom popcorn og olien i en 4 liters gryde.
Varm gryden op ved mellemhøj til høj varme.
Så snart majsene begynder at poppe så kom låget på.
Så snart det er muligt uden at det vælter op med popcorn, så tag låget af, så dampen kan slippe ud. Så holder de sig sprøde længere.
Når de holder op med at poppe, så ryst gryden, så eventuelt upoppede majskorn kan ryge ned i bunden af gryden og poppe færdigt. Stil gryden på tilbage på varmen.
Gentag ryste/poppe rutinen indtil der absolut ikke er flere der popper.
Noter
Popcornsmajs er en speciel sort. Man kan ikke bruge andre former for majs til at lave popcorn, og man kan ikke bruge popcorns majs til at lave andre slags mad med. Den tykke skal gør at de kan poppe, men gør samtidig at de ikke kan opblødes i vand. De kan købes i næsten alle supermarkeder.
Jeg syntes at popcornene bliver bedst med klaret smør, så de får en let smør smag. Andre i familien kan bedst lide dem med olie. Majsolie, rapsolie, solsikkekerneolie osv. er alle gode. Olien er også sundere.
olie er bestemt ikke sundere, smoer er derimod naturligt og sundt og godt for kroppen. laes lidt paa emnet og lyt ikke til din laege hvad angaar mad :-)
Tørre
Først vil jeg sige tak for et fantastisk arbejde du har gjort her Max:-) Når vi laver popcorn i gryden, så blir de lidt tørre i forhold til microovnspopcorn. Hvad kan grunden til det være?? Hilsen RenéTørre
Sikkert fordi der er mindre fedt i. Du kan evt. hælde noget smeltet smør på.Tørre
OK, så mere fedt:-) Hvad sker der hvis der er for meget fedtstof med? Vi har lavet det med med jomfru oliven olie og bacon fedt. Med samme resultat, men måske er vi for nærig med fedtet...popcorn
Kan næsten kun give dig ret i af de hjemmelavet popvorn er nogle af de bedste snacks man kan få, var også for ikke så længe siden tæt på at smide en opskrift op på min egen blog. Jeg laver dem dog også lidt anderledes end dig, bla. kommer jeg salt med i gryden da jeg synes det giver en mere jævn salt smagpopcorn
Ja popcorn er næsten en for enkel opskrift til at skrive om, men man glemmer tit at det kun er enkelt hvis man kender til det. Jeg foretrækker saltet bagefter. Jeg syntes at det meste af det bliver liggende i gryden hvis man kommer det i imens. Jeg gør dog ofte det at jeg bruger en krydderikværn til at lave saltet helt fint med. Så fordeler smagen sig mere jævn.popcorn
Det er selvfølgelig rigtig at det er enkelt når man kender det, og det at vi ikke laver dem ens bekræfter jo opskriftens berettigelse. det kan være jeg smider min op næste gang jeg laver en omgang popcorn. Det er rigtig der ligger en del salt tilbage i gryden når de er poppet det gør nu ikke mig noget, bare de er saltet passende og man høre jo så tit vi for så rigeligt med salt i vores mad :-)Pop corn
Der er også mange andre gode slags fedt. Afsmeltet baconfedt, foie gras, gåsefedt you name it. Pop Corn tager også godtr mod krydringer fx karry eller svampemel. Men hyggeligt indlæg om et overset emnePop corn
Nej tak ellers takPop corn
Min favorit er den version hvor der er en stribe fedt i pakken. Så er vi tilbage i barndommen. Vi lavede dem mest med vindruekerne olie- men hittet var klart dem med fedtet. Ved du eller andre hvad det er for noget fedt der er i pakkerne?Pop corn
Jeg mener det var kokosfedt.Svinefedt
Andre slags korn?
Kan man ikke bruge andre slags korn til at lave popcorn af? Tænker fx spelt? :)Andre slags korn?
Det mener du ikke for alvor, vel?Andre slags korn?
Hehe..Fedtfattige popcorn
Her i familien laver vi popcorn i microovenen... 1 dl corn og 1 dl vand og kryddersalt efter behov kommes i en glasskål m/glaslåg. Sættes i microovenen i 5 - 8 min alt efter effekten... Vi kan spise alle dem vi har lyst til uden, at tænke på kalorierne... ;Fedtfattige popcorn
Spise alle dem, I har lyst til, uden at tænke på kalorierne? Det lyder usundt. Jeg har læst, at der ikke er meget forskel på kalorieindholdet i popcorn og chips, så jeg tror ikke, det er en god idé bare at spise løs :-PFedtfattige popcorn
100 gram majs er ca. 400 kcal, 2 spsk olie er ca. 160 kcal. Ialt 560 kcal. Det er for en 4 liters gryde med popcorn. Så med eller uden olie er det ikke et slemt kalorieindtag. Er man 4 der deler er det henholdsvis 100 eller 140 kcal per person. Dvs en forskel på 40 kcal. Det taget i betragtning så foretrækker jeg den gode smag med smeltet smør/olie :-DNacho cheese popcorn
Hej Max. Var forleden i Sverige og se hockey, hvor jeg smagte de bedste popcorn med nacho cheese flavour. Ved du om det er noget man kan lave selv?Nacho cheese popcorn
Ingen anelse - MaxMan kan købe det pulver de har på popcornene i biograferne her i Sverige...
Sukker
Smeltet sukker på en pande, og så vender vi popkornene i efter de er færdige, kan evt. Tilføje lidt fløde til sukkeret, så er det lidt mere karamel over det, og så lige en gang lakrids pulver over tilsidst, så er det Fredag...Sukker
Hvor meget sukker ville du bruge til ca. 4 liter popcorn ? :) Ville nok hælde det op i en skål, og så hælde karamellen over :)olivenolie
Man behøver absolut ikke smagsløs olie. Olivenolie giver en dejlig fyldig smag. Hvis man så salter med herbamare salt, så får man også lidt krydderier i.kilopris
selv kiloprisen for færdigpoppede popcorn får det til at løbe koldt ned af ryggen på mig. Det er jo røveri at give 15-20kr for en pose KIMS popcorn!Smagsvarianter
Faldt over din side forleden dag og har netop lavet verdens bedste brød - tak for det :D Sidder nu og læser resten af din side og får masser af ideer til mad. Dejlig side. Jeg elsker også de gode gammeldags hjemmelavede popcorn, men for ca 20 år siden, så jeg en video på MTV af alle steder, der gav mig lyst til at prøve noget andet. Man laver popcornene som din opskrift siger og når der så er færdige og ligger i skålen tager man en flaske tabasco og dryppet et par dråber hen over dem og skynder sig så at rode rundt i dem for at få fordelt den stærke sauce over flest mulige popcorn. Man skal KUN bruge en 2-3 dråber - an på hvor stærk man kan lide dem og popcornene suger saucen hurtigt, hvorfor man skal skynde sig at rode rundt i dem og få fordelt smagen. Bruger samtidig salt, da det er umuligt at få tabasco-smagen på samtlige popcorn, men det er også nok at nogle af dem får smagen... Nogle mundfulde vil være stærkere end andre, men de fleste vil have den let stærke smag. Det er MUMS :D Mvh ReginaHvad med at komme tabascoen på saltet i stedet? Salt suger jo ikke sovs, men binder sig gerne til det. Tænker, at sovsen så vil kunne komme i berøring med flere popcorn. Bare en tanke... 😊