emner:
mere ...
Bedste Maries havregrynskugler
Opskrift med video - Den klassiske hjemmekopi af bagerens trøfler og romkugler. Jeg kan ikke lide mandelessens, så jeg kommer lidt marcipan I I stedet for. Og ja. Det er bedstemor Marie fra familien der har lagt navn til opskriften. Hun har den sikkert fra et eller andet dameblad. Men det ønsker jeg ikke at grave for meget I. Det er meget mere hyggeligt at leve med illusionen.
Ingredienser
kuglerne
- 125 gram havregryn
- 50 gram smør
- 75 gram sukker
- 25 gram kakao
- 5 spsk kaffe (flydende ikke bønner)
- 50 gram marcipan (eller lidt mandelessens)
pynt
- 100 gram revet kokos
Fremgangsmåde
Varm kaffen lidt op med sukkeret i, så sukkeret smelter.
Kom smørret i kaffen så den bliver blødere og nemmere at arbejde med.
Kom evt. havregrynene i en foodprocesser og hak dem lidt finere.
Bland det hele sammen i en skål. Har du en kraftig foodprocesser så bare bland det med den.
Rul dejen til små kugler og rul den i kokos.
Noter
Når du opløser sukkeret i kaffen forhindrer du at der kommer knasende sukkerkorn i de færdige kugler.
Det er ikke strengt nødvendigt at "blende" havregrynene, men jeg syntes det giver en bedre struktur og pænere kugler.
Du kan erstatte det halve af kaffen med hindbærsyltetøj. Så smager de lidt mere som trøfler. Det kan jeg godt lide. Resten af familien er ikke så vilde med det.