Ris à l'amande (Risalamande - Ris a la mande - Ris ala mande)
Ingredienser
- 1 portion risengrød
- 1 stang vanille, kornene
- 150 gram smuttede mandler
- 2 spsk sukker
- 4 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Skal der en hel mandel i til mandelgave, så læg den til side først. Hak så mandlerne groft inden du smider dem i grøden. Husk at hakke dem alle sammen ;-) Skal der ikke mandelgave mandel i, så bare smid mandlerne i hele.
Rør mandlerne ud i grøden. Det løsner grøden, der som regel er noget stiv i det af at have stået. (jeg glemte det i video'en)
Skrab vanillekornene og put dem i fløden sammen med sukkeret.
Pisk fløden til flødeskum.
Vend piskefløden i grøden.
Den er bedst hvis den står nogle timer, så vanillesmagen kan fordele sig.
Noter
Som tilbehør plejer man at servere kirsebærsovs. De billige færdigkogte glas. Men det er meget bedre at hive sin romtopf frem.
Allerbedst er det at bruge "Amareno Fabbri". Nogle italienske kirsebær i mandellikør. De koster en krig, men er 10 gange bedre end den traditionelle kirsebærsovs. Det er også meget kraftigere i smagen, så man bruger ikke så meget.
krisebærsovs
er der nogen der har en opskrift på kirsebærsovs.Mvh. Martin
Man kan også få alle ingredienserne på www.danmarkmedposten.dk
Overskrift
Ris à l'amande er jo er pæredansk opskrift og hvorfor vi kalder den noget på fransk aner jeg ikke men: hvis vi skal skrive det på fransk bliver det vel Riz à l'amande? mvh ChristianOverskrift
Så vil du også kalde frikadeller for frikadellen fordi de er tyske eller frittatella efter det italienske forbillede :-D Det er meget typisk med madretter at de har lidt forskellige navne, som er helt eller delvist oversatte. Et andet eksempel bare inden for landets grænser er fedtkager som i sønderjylland hedder fedtkaker. Grunden til at jeg har flere navne på overskriften er at folk staver det forskelligt når de søger efter opskriften. Ærgeligt hvis de ikke finder det bare fordi jeg har givet dem et af de andre navne.Risengrød?
Hej. Nu det snart jul og så skal der jo laves ris ala mande. :) men i videoen bruger du kold risengrød fra forrige dag. Så jeg tænker, er det nødvendigt at lave en portion risengrød og så stille det i køleskabet til næste dag, eller kan man bare lave en portion risengrød og bruge det direkte nårdet er blevet koldere? Mvh. :)Risengrød?
Det er klart bedst at lave det dagen før. Risengrøden skal være HELT iskold, når fløden kommer i, ellers dur det slet ikke. Mvh. HanneRis à la mande
Det hedder retten faktisk - ris med mandler, altså på fransk - og IKKE med krisebærsovs, som jeg så et sted - kirsebær!Ris à l'amande
Chokolade
Hjemme i min familie har vi altid kommet ca ½ plade mørk kogechokolade som bliver hakket groft i, det giver en sprødme og sød smag til desserten plus det bliver lidt sværere og finde mandlen fordi chokoladen næsten har samme form som mandlerne :DChokolade
mandler er hvide... ellers har du glemt at smutte dem!Sovs til Ris a la mande
Sidste år til en julefrokost fik jeg en Ris a la mande med en anden sovs til end den normale med kirsebær :-)) Det var en slags orange sovs og den var bare god :-)))har søgt på nettet men kan ikke finde sådanne en ?? er der nogle der kan hjælpe mig ???? Hilsen JanSovs til Ris a la mande
Måske det har været en sovs af udblødte (tørrede) abrikoser ? Ellers kan jeg ikke lige komme på noget som er orange og kan sovses. Mvh ElseMariePrøv den her (super lækker) https://www.netto.dk/inspiration/opskrifter/risalamande-med-karamelliserede-noedder-og-clementinsiru...