1
af: Mette
@
delt

Koldhævning i køleskab

Gang på gang bliver jeg overrasket over, hvor meget god viden, der er samlet her på Kvalimad-siden. Fantasisk side. Ros til Max.

Jeg har lige et spørgsmål til koldhævning.

Hvor lang tid kan man lade en dej hæve i køleskabet (Manitoba). Når der står natten over, er det så 8, 12 eller måske endda op til 24 timer ?

Hvad fungerer bedst ?

Tak :-) Jeg tror ikke jeg har prøvet meget mere end 12-16 timer med en dej i køleskabet. Det plejer bare at være sådan en natten over ting. Man kan overælte en dej så den mister sin struktur. Jeg har på fornemmelsen at man kan gøre det samme med en dej. Også en der er koldhævet.

Men det er gætværk. Som sagt så har jeg ikke undersøgt den øvre grænse for det.

0
af: Mette

Bare OK, det er fordi jeg søger en "formel" til koldhævet kuvertbrød, der skal spises til aftensmaden (OG hvor man ikke skal lave dejen meget tidligt om morgenen) ;-)


0
af: Malt

Der findes gemmedej, det kan stå i køleskabet i ca 5-6 dage og bruges efter behov. 

Desværre kan jeg ikke hjælpe med en opskrift, men den kan findes på nettet, tror jeg. 

Mvh

0
af: Anonymous

Jeg har laver fint brød efter 3 dage