emner:
mere ...
Hjemmelavet Garam Masala
Opskrift med video - Garam Masala er et blandingskrydderi. Det er blandet sammen af en hel masse krydderier. Egentlig er det indisk/pakistansk men man kan bruge det i mange andre køkkener også. Fx bruges mange af de samme krydderier i de arabiske og mexikanske køkkener. Så det er praktisk at have garam masala stående både til kylling tikka masala og tacos/burritos.
Ingredienser
- 2 spsk spidskommen, hele frø
- 1 spsk hele sorte perberkorn
- 1 spsk kanel, stødt
- 1 spsk koriander, hele frø
- 8 stk kardemomme, kapsler
- 5-10 nelliker
- 2-3 laurbærblade
Fremgangsmåde
Bland det hele sammen i en blender og blend indtil det hele er pulveriseret.
Hvis du ikke har en blender men en morter, og overarme som en grovsmed, så brug endelig den i stedet for.
Noter
Inden du bruger krydderiet skal du riste det. Det løsner de forskellige duft og smagsstoffer. Du kan gøre det på en tør pande, men jeg foretrækker at smide det i fedtstoffet der som regel skal bruges alligevel.
Nogen opskrifter anbefaler at man rister imens frø, kapsler og korn er hele. Dvs inden man maler dem. Det er ikke en god ide hvis du bruger en kaffeblender, som jeg fx gør, da de varme krydderier så brænder sig fast i blenderen.
Desuden så er der ingen grund til at frigøre smag og aroma for så at smide det ned i krydderskuffen.