Wokret med kylling - wok opskrift
Fremgangsmåde
Skær kyllingebrystet ud i stykker som også skal være på størrelse med sukkerærter. Mariner det med 1 spsk 123 og 1 tsk maizena. Lad det stå og trække imens du skærer grøntsagerne.
Skræl og rens alle grøntsagerne. Skær grøntsagerne ud så de har samme størrelse og tykkelse som sukkerærterne.
Hak fenniklen fint.
Varm wok'en op til den ryger. Kineserne kalder det at mærke wok'ens ånde.
Tilsæt choi
Lad krydderierne blive gyldne. Højst 20-30 sekunder. De må ikke lugte brændt eller besk.
Steg kyllingen. Brun den godt, men tag den af i god tid. Afkog stegeresterne i wok'en med lidt 123. Fordel det over kødet.
Tag kødet af og stil det til side.
Tilsæt lidt mere choi til at stege græntsagerne i. Du kan også nøjes med lidt olie. Hæld fenniklen i også.
Steg gulerødderne indtil de begynder at tage farve.
Steg løgene indtil de begynder at tage farve.
Steg squash og sukkerærter indtil de begynder at tage farve. Steg dem hellere for lidt end for meget.
Tilsæt kødet igen.
Hæld lidt vand i så det er nemmere at dampe spinaten. Også for at lave lidt sauce.
Tilsæt spinaten og steg den med i 1-2 minutter.
Serveres rygende varm.
Noter
Wokretter er bedst hvis man ikke laver for meget af gangen. Ellers er det svært at holde wokpanden varm nok. Du kan sagtens lave til flere personer, men der er bedst hvis du laver de i flere to personers portioner.
Hvis du har lyst til mere eller mindre af en bestemt grøntsag, så bare slå dig løs.