Kagemand, Boller, og Kanelsnegle
Ingredienser
Normal portion til enten 16 boller/kanelsnegle eller 1 kagemand.
- 600 g mel
- 200 g smør
- 50 g sukker
- 50 g gær
- 2 æg
- 2 dl mælk
Dobbelt portion, til både 16 boller og 1 kagemand.(Prøver jeg at doble op i hovedet imens jeg bager, glemmer jeg altid et eller andet.)
- 1200 g mel
- 400 g smør
- 100 g sukker
- 100 g gær
- 4 æg
- 4 dl mælk
Remonce
- 150 g smør
- 250 g brun farin
- 2 spsk kanel
Glasur
- ca. 3 dl Flormelis rørt op med lidt vand. Det behøver ikke være varmt. Det er ammestue snak.
Metode for alt dejen
Varm mælken til lillefinger-varm Hak smørret i små bidder, så det nemmere bliver blødt og smelter. Bland det i den lune mælk.
Når smørret er smeltet så opløs gæren i.
Bland resten af ingredienserne i og ælt til dejen er glat. (Nogle minutter på maskine.)
Metode for remoncen
Smelt smørret.
Rør farin og kanel i.
Metode for kagemand
Rul dejen ud til stor firkant.
Lav snit med kniv så det ligner kagedreng eller pige.
Fordel remoncen hen over.
Den kan godt hæve op til 1/2 time, men det er ikke så vigtigt.
Bag ved 200 gr i ca. 15 min.
Den er færdig når dejen der ikke er dækket af remonce er gylden, eller når remoncen bobler.
Metode for boller
Del dejen på midten 4 gange, så der bliver 16 boller (1-2-4-8-16)
Rul dem til kugler
Vend dem i syrnet mælk. Yoghurt, A38, tykmælk eller hvad du nu har. Alm. mælk kan også bruges.
Kom dem på en bradepande.
Bag ved 200 gr i ca. 15 min.
De er færdige når de er gyldne.
Metode for kanelsnegle
(Sneglene har nu fået sin egen side med flere billeder her) Men ellers er opskriften kort:
Rul dejen ud til så stor en firkant som muligt.
Fordel remoncen hen over.
Rul til pølse.
Skær over på midten 4 gange så der bliver 16 snegle.
Kom dem på bradepande.
Bag ved 200 gr i ca. 15 min.
Kom glasur på når de er afkølede.
Hej, jeg har bagt kagemand og boller flere gange, og kagemanden bliver fantastisk, men bollerne bliver små og meget kompakte. Hvad gør jeg galt? Vil gerne bruge opskriften i morgen, så håber du når at se min besked. Tak for hjælpen :-)
Huske du at give dem tid til at hæve?
Remonce
Jeg har lavet en dobbelt portion fordi min Datter jo bliver 2 år idag, en til boller og en portion til kagemanden:) Dejen er super dejlig at arbejde med, og med kenwooden er det jo som en leg. Dog blev remoncen noget værre noget, snøret og den brune farin ville ikke rigtig samle sig, kan det være fordi at jeg en anden gang skal lade det smelte lidt sammen i gryden? Tak for en god opskrift Max, turde godt kaste mig ud i den på dagen, istedet for at bestille en hos bageren.Remonce
Jeg plejer at smelte smørret næsten helt ved lave temperatur. Så tilsætter jeg farinen og kanelen når det er næsten færdigsmeltet. Så det hele er varmt og smeltet, men ikke varmere end at jeg kan håndtere det med hænderne.kagemand: jens
tillykke den får 12! og børnene var glade.Har du et forslag til, hvordan man kan forme den til en kagekone?
Jeg tænker udskæringen osv..Har du et forslag til, hvordan man kan forme den til en kagekone?
Er der nogen der har et billede af deres kagekone? Eller beskrivelse af udskæring til en kagekone?Jeg har ikke rpøvet det, men hvis du vil have en "kage kone" kan du ved udskæringen af hovedet sørge for at der er mere i "enderne" end sedvanlig så kan du rulle - altefter hvor mange totter du vil have - ud og så snure dem eller flette dem . altafhængigt hvad du selv synes :) (PS. har ikke prøvet det)
Er det et seriøst spørgsmål?
Glasur
Er nu ikke helt ammestuesnak at man skal bruge varmt vand til glasuren, der er jo en grund til at bagerne varmer glasuren inden de bruger den :) den bliver mere blank og stivner ikke så hurtigt når man skal arbejde med den, men ellers kanon god kagemand :) men mest af alt er det jo nok en brunsviger med glasur påKanelsnegle
Hej Jeg har lige bagt disse kanelsnegle og de blev super har dog et par spørgsml jeg håber du vil svare på Max 1: kan man nøjes med at bruge 25 gr. gær hvis man lader dejen hæve længere ? 2: kan man gøre et eller andet så dejen hænger bedre sammen ?, her tænker jeg på da jeg skar sneglene ud så rullede dejen næsten fra hinanden ? 3: kan man evt. komme dejen i køleskabet inden man skære sneglene ?Kanelsnegle
1: ja. Det er ikke noget problem. 2: Det er bare et spørgsmål om skæreteknik. Som måske at ikke komme alt for meget flydende smør på. 3: Hvis du kommer den i køleskabet kan du risikere den hæver inden den bliver kold. Så kan det godt blive en sjov dej. Så er det nok en god idé med det mindre gær.Kanelsnegle + boller
Jeg lavede kanelsnegle + boller til min søns 4 års fødselsdag forleden - og jeg lavede altså ramoncen som til kagemand. Resultat: HELT FANTASTISK! Jeg skal lige ud og bage en gang kanelsnegle endnu, har jeg lovet! Jeg måtte kæmpe med livet som indsats for at bevare et par stykker til dagen efter - og jeg fik i øvrigt ca 25 ud af dejen i stedet for 16? Tusind takBedste kagemand!
Tak for opskriften! Jeg bor i udlandet og ledte efter en kagemand opskrift. Denne var den bedste jeg fandt. Delicious!!Flydende smør/margarine
Hej... Kan man bruge flydende smør/margarine som fx Becel eller Kærgården Steg o& Bag til selve dejen i stedet for alm. hårdt smør, der skal smeltes først? TIP til remoncen: Har tidligere lavet remonce til kanelstang og lign. med Kærgårdens fedtfattige smør, fordi det er så blødt, at det hverken skal smeltes eller tages ud af køleskabet i god tid, inden det røres op med kanel og farin. Mvh. StineFlydende smør/margarine
Det ville jeg aldrig gøre selv. Smør smager meget bedre. Selv om det i teorien sagtens kunne virke.opskrift
Super opskrift, meget lækkert!Koldhævning?
Hej Max Skal lave kagemand til børnehaven, og tænker om dejen kan sættes på køl natten over, s den "bare" skal formes, bages og pyntes om morgenen? Med venlig hilsen SarahKoldhævning?
Og jeg læser så lige kommentarerne :)Super opskrift
Jeg har lige bagt kanelsnegle, og de smager super godt. Jeg har ikke altid fået et godt resultat, men det har den her opskrift ændret. De er virkelig nemme at bage, det tog nok 15 min, så var de i ovnen. Tak for det.Kold hæve
Hej Max Jeg tænkte på kan man "kold hæve" dejen, jeg skal på camping så jeg tænkte om jeg kunne lave dejen hjemmefra fredag, opbevare den i køle skabet, til søndag hvor den skal bages - så bare putte mindre gær i? Hilsen AllanKold hæve
Det er for mange dag. Din eneste chance er nok nærmere at bage den i 10 minutter, frys den ned, og så bag den 5-10 minutter mere på dagen.Skal de da optøes først eller hvordan?