Chokolade fondant - Varme muffins med chokoladecreme i midten
Ingredienser
pundkagedelen (giver 9 kager)
- 200 gram mel
- 200 gram sukker
- 200 gram smør
- 5 æg (ca. 250 gram)
det der adskiller den fra en pundkage
- 200 gram chokolade, hakket
- 1 æggeblomme
til at smøre formen med
- lidt smør
- lidt kakao
Fremgangsmåde
Bland dejen
Smelt smørret i en lille gryde.
Smelt chokoladen ved at hakke den og komme den i det smeltede smør.
Bland sukker og æg (og æggeblommerne) i en stor skål. Rør godt rundt indtil sukkeret er opløst.
Bland chokoladeblandingen over i æggeblandingen. Hæld chokoladen over lidt af gangen imens du rører det godt sammen.
Bland melet i til sidst, og rør rundt indtil det er blandet helt sammen.
Hæld i forme
Smør formene med smør og drys dem med kakao.
Hæld dejen i formene.
Køl dejen ned. Mindst ½ time, gerne til dagen efter. Det er vigtigt at dejen bliver kold fordi det mindsker risikoen for at den bliver gennembagt, så der ikke kommer creme i midten.
På dette tidspunkt kan de også fryses ned i en måneds tid og så bages fra frossen.
Når de er blevet så kolde at de er faste, så bage dem ved 200 grader med varmluft i 11-15 minutter. 5 minutter mere hvis det er fra frossen.
Noter
Du kan blande smag i dejen. Fx revet appelsinskal, appelsinlikør som Grand Marnier osv.
Der er ikke bagepulver i kagerne. Hvis der var det ville det ødelægge cremen i midten. Så de vokser ikke meget, men der skal være plads til 1½ dl i formene.
Den skal bages indtil der er kommet nok skorpe på den til at den kan holde sammen på kagen. Til at beygnde med er det være svært at bedømme hvornår det har fået nok.
Hvis du venter indtil den begynder at knække i overfladen. Som pundkage og sandkage jo altid gør. Så har den fået lidt for meget :-S
Bagetiden er meget afhængigt af formenes størrelse og form. Det der er kunsten med denne kage er i virkeligheden at få dem bagt korrekt. At blande dem er enkelt nok.
Nåh ja, hvis man altså kan får dem ud af formen. Vil du være endnu mere sikker på at de ikke hænger i, så køl formene ned, og pensl flydende smør på imens de er kolde. Så kan der sidde et godt tykt lag. Drys så kakao på til sidst.
Jeg bruger silikone forme, så jeg plejer faktisk ikke at smøre formen, men tager blot en kødnål eller anden tynd genstand og kører rundt i kanten så de slipper.
Skal serveres lune. Gerne med vanilleis, appelsinsorbet, syltede kirsebær eller karamelsauce.
Fantastisk!
Ville bare lige skrive at den her opskrift er genial, lykkedes for mig i første forsøg.. Tak for lækre muffins!Fantastisk!
Past æg er ikke gode til bageværk, pga den behandling de er igennem for at blive past. men smager det ikke af dej inde i midten??Super Super lækker, og relativt nem!
Men jeg vogtede også over ovnen som en Høg :-) Men utroligt lækre blev de! /Carstenisterninger
Man kan evt. fryse noget af dejen i en isterningebakke og så komme det i midten af de halvfyldte muffinsformen inden bagning. Det giver lidt større tidsvindue hvori der er flydende midteSi melet
Melet skal sigtes i, så der ikke kommer klumper.....Si melet
Jeg synes bare, at jeg vil fortælle, at jeg synes, at dette site på nettet er intet mindre end fremragende mvh SørenKan de serveres kolde?
Behøves de at blive spist lune?Kan de serveres kolde?
Så kan du ligeså godt lave en anden chokoladekage hvis du vil have dem kolde. Hele showet emd dem her er at de er varme og der er flydende varm chokosovs i.forme
Jeg har bløde gummi muffinforme og er bnge for de splatter ud hvis jeg bager dem idem. Kan jeg evt. bage den i små porcelængsskåle?Chokolade
Hvad er det bedst mælk eller mørk chokolade...????70% mørk chokolade