Auberginepuré - Baba ghanoush
Ingredienser
Middelhavsstilen
- 1 kg aubergine (som regel 2 stk.)
- 1 lille løg
- 4 grillede peberfrugter (Kan undlades)
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk hakket persille
- 5 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft (svarer til 1/2 citron)
- salt og peber
- 4 dl kokosmælk eller 5 dl dåsetomater (som regel 2 dåser)
- 1 spsk hakket/revet frisk ingefær
- 1 spsk gurkemeje
- 1 spsk stødt spidskommen
- 2 spsk stødt koriander
- 1 lille stærk grøn chili
- 2 spsk hakket frisk koriander
Fremgangsmåde
Skær auberginerne i halve, drys godt med salt på dem og lad dem trække en halv times tid. Det gør dem mindre bitre.
Skyl saltet af og bag dem ved 200 grader i ca. 1 time. Indtil kødet er så blødt at det kan skrabes af med en ske.
Middelhavsstilen
I middelhavsstilen er de fleste af ingredienserne rå, og den serveres kold. Det gør den lidt mere frisk.
Hak løg, peberfrugter og hvidløg.
Bland alle ingredienserne i en skål. Hæld olivenolie i til konsistensen bliver cremet.
Serveres kold.
Den asiatiske stil
I den asiatiske stil bliver puréen kogt med ingredienserne.
Brun ingefær, løg, chili og krydderier i olien ca. 5 minutter.
Skrab auberginekødet ud i gryden.
Gem korianderbladene til at pynte med.
Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hele simre under jævnlig omrøring indtil det er tykt og cremet.
Server varmt.