Appelsinfromage / Appelsinmousse
Princippet for appelsinfromage er: 1 æg per person, 1 blad husblas per æg og 25 gram sukker per æg. Sådan nu kan du lave din egen opskrift :-) Ok jeg må heller lave et eksempel.
ca. 4 portioner
Ingredienser
- 4 æg
- 4 blade husblas
- 100 gram sukker
- 1 appelsin. Skal og saft
- evt. 1/2 citron
Fremgangsmåde
Læg de 4 blade husblas i en skål med kold vand indtil de er bløde.
Riv appelsinskallen og pres saften ud af appelsinen. Hæld dem sammen i en lille skål.
Pres den eventuelle halve citron og bland saften med appelsinsaften.
Skil blommer og hvider i to skåle.
Tag husblassen op af det kolde vand. Pres overskydende vand fra med hænderne.
Kom husblassen ned til appelsinsaften.
Sæt skålen med husblas og saft ned i en skål med varmt vand fra vandhanen. Det er nok til at smelte husblassen.
Rør rundt med en gaffel indtil husblassen er smeltet.
Kom det meste af sukkeret (3/4) ned til æggeblommerne. Pisk blommerne til sukkeret er opløst.
Kom langsomt resten af sukkeret ned i hviderne og pisk til de er stive. Når bunden kan vendes i vejret uden at hviderne falder ud, er de stive nok.
Vend saft og husblas i de piskede æggeblommer.
Vend æggeblomme blandingen i de piskede æggehvider. Forsigtigt så du slår så lidt luft ud af hviderne som muligt.
Når det er blandet, så skrab der over i en serveringsskål og stil det koldt et par timer.
Pynt med flødeskum og server.
Et ekstra lille trick
Når jeg serverer appelsinfromage plejer jeg at giver den et løft.
Læg en lagkagebund i bunden af en springform.
Dæk den med en halv portion ganache.
Hæld fromagen oven på kagebunden. Sørg for at overfladen er helt flad. Fx med en paletkniv.
Køl det ned en time eller to.
Dæk toppen af fromagen med 3-4 dl appelsingele, afhængigt af springformens diameter, og lad det køle et par timer mere indtil gelen er stivnet.
Fromagen ligner nu en kage der kan skæres ud i kagestykker. Kagebunden og gelen holder sammen på den så den ikke falder sammen når man skærer stykker ud.
Toppen af kagen består af en klar gul gele, der får den til at ligne en million.