Amerikansk omelet - æggekage - med fyld
Ingredienser
æggekagedelen
- 2 æg
- ½ knivspids salt (1/4 tsk)
- 1 tsk smør til at stege med
fyldet
- 50 gram svampe
- 1 forårløg eller ½ løg
- 1 spsk revet ost, helst grano padano eller anden hård ost.
- 1 spsk hakkede krydderurter. koriander, basilikum ell. lign.
- 1 spsk olie til at stege med
Fremgangsmåde
Skær svampene i strimler. Skær forårsløg i skrå skiver. Bruger du løg så skær dem i tynde stave.
Steg dem godt, og læg dem til side til senere.
Rens panden af for evt. stegesnas.
Smelt smørret på panden.
Bland de to æg. I en skål eller en meljævner. Kom saltet i. Jeg foretrækker at ryste dem i meljævneren.
Steg dem som en pandekage, så de fylder hele panden.
Når de begynder at stivne så fordel fyldet på den ene halvdel. Hold kanten fri.
Fold den ufyldte del hen over den fyldte. Steg videre først på den ene side og så på den anden.
Der er både for at æggene skal stivne og lime de to halvdele sammen, og for at give omeletten en gylden velsmagende stegeskorpe.
Noter
Da jeg voksede op var omelet nærmest en souflet. Æggeblommerne blev blandet med stivpiskede æggehvider. Stegt i smør og serveret fx med syltetøj på. Men jeg er ikke klar over hvor mange der kender denne variation.
Du kan brug hvad som helst du kan lide som fyld. Pølse i strimler eller tynde skiver. Bacon i strimler. Kyllingekød. Stegte grøntsager.
Æg er også egnet til søde ting, så frugt, eller 1 spsk syltetøj er også godt.
Der kan fyldes fra 1-2 dl fyld i en omelet. Prøv at nøjes med 1 dl indtil du har styr på det. Ellers risikerer du nemt at den går i stykker.
Du behøver ikke komme fyld i en omelet. 1 spsk friskhakkede krydderurter er også rigtig godt.
Kan spises alene eller på en skive rugbrød.
?!
En ommelet må IKKE tage farve, hvis det er helt korrekt. Men vi er enige om det smager bedst med farve ;)Men en OMELET må gerne tage farve
Soufflé-omelet
Det hedder vist en Soufflé-omelet hvor hvider og blommer piskes hver for sig og vendes sammen. Var også en del af min barndom - og er det heldigvis stadig ;) Den version du beskriver er nok en dessert omelet hvor der måske blev tilføjet lidt sukker i æggemassen? Min barndoms (og voksen) version: Et lille skalotte løg steges bløde på en pande og en dåse muslinger tilføjes sammen med peber. Æggemassen på en pande med smør og låg på - når den er færdig og helt hævet op og luftig - lægges muslingerne på den ene halvdel og den anden halvdel foldes over. Mums.Ja men. Står der ikke , højt og tydeligt, AMERIKANSK OMELET