emner:
mere ...
Basissuppe - juliennesuppe - minestrone - grøntsagssuppe
Opskrift med video - Basissuppen/juliennesuppe er en simpel grøntsagssuppe som minder meget om den italienske minestrone. Med få ændringer ER det en minestrone. Men jeg laver som regel denne mere simple udgave, og så smider jeg bare i hvad jeg lige har af ekstra ting for at peppe den lidt op.
Fremgangsmåde
Skær porrerne i så tynde skiver som muligt.
Skær alle resterende grøntsager i julienne.
Steg det hele let brunt i fedtstoffet.
Kog i 20 minutter indtil grøntsagerne er møre uden at være bløde.
Noter
I stedet for blegselleri kan du bruge 1 pastinak, 1 persillerod eller 1/4 selleri.
Der er masser af muligheder for at tilføje retten mere smag og fyld. bare skær det i julienne og kog med:
fyld
- kogt pasta fra dagen før. Skal bare varmes op i suppen.
- nudler der koges med de sidste minutter (læs på pakken hvor længe.)
- kartoffeltern, ca. 1 cm.
- grønne bønner.
- dåsebønner / kikærter uden væsken.
- ærter
- majs
- hvidkål / kinakål / bok choi / iceberg salat (hvidkål skal i fra starten, de andre skal bare lige varmes op et par minutter.)
krydderurter / krydderier
- timian
- koriander
- en smule estragon
- 2 fed hvidløg
- 1 tommel ingefær
- 1 lille chili
- revet citronskal / citrongræs i små tern.
kød
- Letstegt bacon/schwarzwald skinke eller flæsk i julienne
- kødboller
- rejer (skal bare varmes op)
- tigerrejer (skallen af og kog dem med det sidste minut eller to. Til de er lyserøde.)