77
af: Max M Rasmussen
@
delt

Filetering af runde fisk som laks, torsk, ørred osv.

Fileteret havørred - Max M Rasmussen
Artikel med video - Filetering af fisk har ry for at være svært. Ser man det demonstreret af en prof så virker det nemt, men når man så prøver deres metode selv, så ender det som regel med noget være rod hvor man får slagtet sin fisk i stedet for fileteret. Det her er en metode som er særlig god til hjemmekokken der ikke fileterer fisk ret ofte. Den tager lidt længere tid men er meget nemmere fordi man hele tiden kan se hvad man laver.

Fremgangsmåde

Den største forrskel på denne metode og mange andre, er at man skærer hele vejen igennem fisken til at begynde med. Det har den fordel at man ikke behøver at vide meget om hvordan fisken er opbygget. Man skal bare skære igennem.

Man fjerner så benen bagefter. Det har den fordel at man kan se hvad man laver hele tiden. Hvilket er nemmer end at føle sig frem og gætte.

 

Sørg for at dine kniv er helt skarp.

Du kan bruge en tynd fileteringskniv, en bred kokkekniv eller en rigtig fiskefleteringskniv med buet æg.

Selv bruger jeg som regel den tynde fileteringskniv.

Bruger du en bred kniv skal du sørge for at bladet er vådt, så kniven ikke "hænger fast" i fiskekødet. 

Afskæl fisken ved at "barbere" og skrabe med kniven fra halen og op imod hovedet. - Max M Rasmussen
Skær et skråt snit langs hovedet - Max M Rasmussen
Skær hele vejen igennem fisken igennem *alle* benene. Skær langs med rygraden. Så tæt på som muligt. - Max M Rasmussen
Fileter hele vejen ned til halen. - Max M Rasmussen
Fjern de store ben fra brystkassen ved at skære tæt ind under dem. Skær så pænt som muligt. - Max M Rasmussen
Fjern fedtet fra maven og hvad der eventuelt måtte være af rester af finnerne. - Max M Rasmussen
Pluk de små ben i midten af fileten. Dem er der ingen der kan lide at få i munden. - Max M Rasmussen
Hvis du vil fjerne skindet så gør det ved at lægge fileten med skindsiden nedad og så pres kniven let nedad og fremad imod hovedeenden imens du skærer. - Max M Rasmussen
Skær ud i portionsstørrelser. - Max M Rasmussen
0
af: Anonymous

Laks Bjarne spørger ??

Må man varmryge en laks der har været frosset ?? Hilsen Bjarne P
0
af: Anonymous

Laks Bjarne spørger ??

Ja. Varmrygning er en tilberedning hvor fisken bliver stegt. Så det er der intet problem i. Faktisk bør man også kun spise laks rå (sushi) hvis den har været frosset. - Max
0
af: Anonymous

God beskrivelse.

Hej Max. God beskrivelse og God film. Har du selv fanget havørrederne eller er det din fiskemand?

God beskrivelse.

Købt og betalt ved fiskehandleren.
0
af: Anonymous

Filet

Super film fin detalje med fisken i starten
0
af: Anonymous

Endnu en god video

Fantastisk video og beskrivelse endnu engang. Tak for det:)
0
af: Anonymous

Filet

Super film fin detalje med fisken i starten