Hjemmebagte isvafler
Ingredienser
Giver 5 store vafler
- 100 gram sukker
- 100 gram smør, smeltet
- 2 æg (100 gram)
- 50 gram mel
- ½ dl mælk
Fremgangsmåde
Bland det hele sammen og rør rundt indtil sukkeret er opløst.
Steg dem på en pande, på samme måde som pandekager.
Fold dem til kræmmerhuse imens de er varme og lad dem køle af.
Noter
De skal steges på en svag- til mellem-varm pande. Der er meget sukker i dejen så den brænder nemt på. Men de skal have relativt længe.
De skal være så bløde at de kan formes. men det kan de næsten uanset hvad, hvis de er varme. Men hvis der er fugt tilbage i dejen så bliver vaflerne slatne.
Det er svært at vide inden man prøver første gang hvor længe de skal have, så vær beredt på at de første vafler bliver ødelagt! De smager stadigvæk fint, så alt er ikke tabt. Bare rul isen ind og spis dem som pandekager med is.
Isvafler er en af de få gange hvor det er en god idé at bruge en non-stick pande.
Jeg folder dem ved hjælp af en trækegle som er beregnet til den slags. Den på billedet.
De fleste opskrifter jeg har set bruger en tuiles dej. Den syntes jeg er svær at få tynd nok. Den er heller ikke sød nok til min smag. Hvis pandekagerne ikke bliver tynde nok, så er de umulige at forme til kræmmerhuse uden at de knækker. Så løber isen ud :-S
jeg har ikke prøvet at lave dem i vaffeljern, så spørg ikke om det er bedre.