Udbenet, marineret og grillet lammekølle
Ingredienser
- 1-2 dl olie, ikke så vigtigt hvad slags.
- 1 bundt persille
- 2-3 fed hvidlæg.
- 2-3 kviste rosmarin uden stilke
- 1 spsk tørret oregano
- 1 tsk salt per kg kød
- ½-1 tsk peber
Fremgangsmåde
Blend ingredienserne til marinaden.
Stik grillspyd igennem kødet på den tynde kant, så det ikke trækker sig sammen eller krøller under grillningen.
Kom marinaden på kødet.
Lad det gerne trække en times tid inden det grilles.
Kom på direkte varme, på varm grill. Ikke noget med at bruge kulholdere ude i siden!
Steges i alt ca. 10-15 minutter indtil kødet er fast at røre ved.
Vend det så sjældent som muligt. Så bliver skorpen bedst. Men sørg for det ikke brænder på.
5 minutter på hver side er ideelt. På min grill! Under låg.
Noter
Hvis du har en stor lammekølle skal du fordoble marinademængden.
Har du ikke selv lyst til at udbene lammekøllen så få slagteren til at gøre det for dig.
Lammekøller kan svinge meget i vægt, så det er svært at angive den helt rette mængde marinade.
Der skal være så meget marinade at det kan dække lammekøllen godt, og marinaden skal være som en tynd grød, så hold lidt igen med olien.
Du kan sagtens bruge andre krydderurter som fx timian og allehånde. Så hvis du har favoritter, så bare i med dem.
Kom evt. lidt træflis eller rosmarinkviste i grillen for at fremme røgsmagen.
Du kan også komme kødet i en 250 grader varm ovn i en 10-15 minutter.
Er du i tvivl om det har fået nok, så skær et lille snit på kødets tykkeste sted. Det skal være rosa.