Kvalitella - fordi det rimer på hjemmelavet Nutella
Ingredienser
- 150 gram hasselnødder (eller 200 gram nougat)
- 2 dl flormelis
- 175 gram smør
- 4 spsk. cacao
Fremgangsmåde
Rist nødderne ved 200 grader i ca. 5 minutter.
Når de er gyldne og skallen sprækker er de nok.
Fjern skallerne ved at rulle nødderne imellem fingrene.
Hæld nødderne i en food processor og hak dem fint.
Kom resten af ingredienserne i.
Blend videre til ensartet konsistens. Det er vigtigt at få alt sukkeret rørt ud.
Noter
Ristningen af nødderne er både med til at give en dybere smag, men det gør det også nemt at få den bitre skal af nødderne.
Hvis du ikke har en food processer, så er det nemmest at bruge nougat. Et lille trick der, er så alligevel at bruge 50 gram ristede hasselnødder som du hakker fint med en kniv og kommer i. Det er lækkert med lidt grove knasende stykker i en hjemmelavet kvalitella. Så kan du bare piske det hele sammen med en mixer.
Hvis det er muligt, så er det en god idé at hakke nødderne i en lille food processer eller i en kaffekværn. Kaffekværnen kan renses for nødesmagen ved at male en portion ris is den bagefter. Jo finere hakker nødderne bliver, jo mere fremtrædende bliver nødesmagen.
I videoen bruger jeg min mindste foodprocesser til nødderne. Jeg ville hellere have brugt min kaffekværn/kaffeblender men den er desværre ikke gennemsigtig. Så det er et lille filmtrick :-S
Hvis du følger opskriften og du ikke syntes det er til at smøre på når du tage det ud af køleskabet, så hæld lidt 1-2 spsk olie i næste gang. Det skal være vindruekerne olie eller anden slags med så lidt smag som muligt. Konsistensen er afhængig af hvor meget nødderne bliver blendet. Bliver det blendet nok udskiller de nemlig selv olie.
Super lækker kvalitella Hej vil høre om din kvalitella også kan laves med mandler hvis ja hvor mange