Citronmåne
Ingredienser
Kage - det våde
- 200 gram sukker
- 100 gram olie eller smeltet smør
- 250 gram revet marcipan
- 4 æg
- revet skal og saften af 1 citron
Kage - det tørre
- 200 gram mel
- 1 spsk bagepulver
- 1 tsk natron
Glasur
- 200 gram (4 dl) florsukker
- 3 spsk citronsaft (ca. saften af 1 lille citron)
Fremgangsmåde
Bland alle de våde ingredienser sammen.
Bland de tørre ingredienser sammen.
Bland det våde og det tørre.
Bages i springform ved 200 grader i 40 minutter eller indtil dejen ikke sidder fast i en kødnål, strikkepind eller lign. som stikkes ned i midten af kagen.
Lad kagen køle i mindst 20 minutter.
Løsen den fra formen ved at køre en kniv rundt lang kanten.
Bland glasuren i en lile skål. Når du blander glasuren så hold igen med citronsaften. Den skal være så tyktflydende som muligt.
Kom glasuren på.
Når glasuren er ved at størkne så tag den ud af formen.
Noter
Citronmåne er en mazarinkage med citronsmag. Dvs. en variation af pundkager.
Vil du have citronhalvmåne, så skær kagen over på midten :-S
Mere syrlig og saftigere variation
En variation der smager godt er denne:
- 30 gram birkes blandes i dejen og bages med.
- 1 dl sukker smeltes i 1 dl citronsaft og hældes over kagen når den er bagt men stadig varm. Bagefter kommes der glasur på som sædvanligt.