Chokolade smørcreme
Ingredienser
stor portion lille portion
- 1 dl vand
- 200 gram sukker
- 1 æggeblomme
- 250 gram smør
- 1 spsk vanillesukker (kan undværes)
- 200 gram chokolade, lys, mørk eller hvid
- ½ dl vand
- 100 gram sukker
- 1 æggeblomme
- 125 gram smør
- 1 tsk vanillesukker (kan undværes)
- 100 gram chokolade, lys, mørk eller hvid
Fremgangsmåde
Tag smørret ud i god tid og lad det stå ved stuetemperatur så det bliver blødt.
Kom sukker og vand i en gryde.
Kog indtil sukkeret er smeltet. Lad det køle lidt af. Det skal være over 45 grader. Hvis det er varmt uden at brænde så passer det.
Hak chokoladen og tilsæt den til siruppen så den smelter og det bliver en tyk creme.
Hæld det i en skål og lad det køle yderligt af til koldere end "lillefingervarmt". Gerne stuetemperatur.
Hæld også smørret og æggeblommen i skålen
Pisk det hele kraftigt. Pisk indtil du har en luftig blød og ensartet creme. På et tidspunkt sker der et tydeligt skift hvor det ændrer sig til at blive en luftig creme.
Noter
"Stor portion" er til store kager som chokolade lagkager, klassens time kage osv.
"Lille portion" er til cupcakes, 20 cm springform, havregrynskager, franske vafler, honningekager osv.
Mht. vanillesukker så kan du også bruge kornene fra en stang vanille i stedet for. Jeg bruger min hjemmelavede vanillesukker i videoen.
Den typiske opskrift man ser på smørcreme er 100 gram flormelis der piskes sammen med 100 gram smør og så smelter chokolade i. Problemet med den er at flormelisen ikke kan piskes til den bliver opløst. Så der er knasende sukkerrester i cremen. Ikke godt.
Hvis du bruger håndmixer eller piskerris er det nemmest at piske æg og smør sammen hvis du bruger blødt smør. Bruger du en stor mixer er det lidt ligemeget hvor blødt smørret er. Bare pisk indtil det hænger sammen.
Hvis du kommer siruppen i når det er for varmt, eller kommer du den i for hurtig, kan du risikere at ende med en meget tynd creme af smeltet smør. Du skal bare blive ved med at piske indtil den bliver tyk igen. Kom den eventuelt på køl et kort stykke tid og så pisk videre. Efterhånden som cremen køler af bliver den mere tyk.
Syntes du at det smager for meget af smør så kan du blande smørcremen med lige så meget kagecreme. Det er en lettere udgave som ikke er helt så sød og fed.
og nej ... jeg har ikke en opskrift på red velvet cupcake på sitet. Det er en kedelig kage som får sin farve af frugtfarve og alt for lidt kakao. Jeg bagte den kun fordi den er pæn og jeg ville se om den kunne laves med hindbærsaft som farve. Det kunne den godt, men ingen kunne lide den :-S