emner:
mere ...
Carolines chokoladefest - stor chokoladekage til fester
Jeg skulle lave kage til et skolearrangement og orkede ikke at lave muffins til så mange. Jeg er heller ikke altid lige begejstret for de sædvanlige "skolekager". Så jeg besluttede at lave en krydsning imellem triple chocolate muffins og en almindelig pundkage. Skæbnen ville at jeg kun havde drænet græsk yoghurt i stedet for A38 som jeg plejer at have i køleskabet. Så jeg var lidt skeptisk. Men det viste sig at blive et af mine allerbedste forsøg. Svampet chokoladesmag der ikke er for sød.
Ingredienser
De våde
- 500 gram smør, smeltes
- 500 gram sukker
- 500 gram 10% græsk yoghurt
- 2 dl appelsinsaft/juice
- 10 æg
De tørre
- 2½ dl kakaopulver
- 750 gram mel
- 2 spsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 1 spsk vanillesukker
Fyld
- 100 gram hvid chokolade
- 100 gram lys chokolade
- 100 gram mørk chokolade, 70%
Fremgangsmåde
Bland de våde ingredienser
Hak chokoladen i ca. ½cm*½cm tern.
Bland de tørre ingredienser og chokoladen.
Bland de tørre og de våde ingredienser. De skal bare røres sammen indtil alt melet er vådt. Ikke æltes.
Bages ved 175 grader (varmluft) i 45 minutter. Test evt. efter med kød- eller strikke-pind at der ikke hænger dej fast.
Noter
Benærk at den er beregnet på en stor høj bradepande. Min er 30cm*42cm*7cm.
Du skal bruge en stor skål eller gryde til at blande kagedejen i.