emner:
mere ...
Brownies
Brownies er endnu en variation af en pundkage. Den har mere sukker. Noget af melet erstattet med nødder, mindre bagepulver og så kakao. Men de små ændringer er nok til at gøre en brownie til sin helt egen kage. Den er tæt og tung, mere konfekt end kage. Sød og kraftig.
Ingredienser
Det tørre
- 100 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 200 gram valnøddekerner, grofthakkede
- 4 spsk kakao (lidt over ½ dl)
- 1 knips salt
Det våde
- 350 gram sukker (Ja sukker er vådt i den her sammenhæng.)
- 200 gram smør
- 4 æg
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 170 grader.
Bland de våde ingredienser sammen.
Bland de tørre ingredienser sammen.
Rør det hele sammen i den største skål.
Kom dejen i en stor bradepande. Dejen skal være ca. 1-2 cm høj i bradepanden når den ikke er bagt.
Bages i 20-30 minutter ved 170 grader. Afhængigt af højden af dejen. Højere dej, længere tid.
Noter
Nogen kan godt lide at brownies er højere. Så de bliver blødere og sejere i midten. Så skal man bare bruge en mindre bradepande og bage i længere tid.