emner:
mere ...
Biscotti - (Cantucci biscotti di Prato) - italienske mandelsmåkager
Opskrift med video - Biscotti betyder "dobbeltbagte" og er i virkeligheden en generel betegnelse for småkager. Denne version med mandler hedder i virkeligheden Cantucci og stammer fra Toscana.
Ingredienser
Det våde
- 1 citron, revet skal af.
- 2 æg
- 150 g sukker
- 50 g smør
Det tørre
- 300 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk fint salt
- 200 g mandler (ikke smuttede)
Fremgangsmåde
Kog mandlerne et par minutter og smut dem derefter.
Rist mandlerne 15 minutter ved 200 grader.
Pisk de våde ting for sig indtil sukkeret er opløst.
Bland de tørre ting sammen.
Ælt det tørre og det våde sammen i en skål.
Del dejen op i 3 dele.
Rul hver del i en pølse der er lige så lang som din bradepande.
Læg dem over på bradepanden og pres dem flade til ca. 2½ cm tykkelse.
Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.
Tag dem ud og lad dem afkøle af et par minutter.
Skær dem på skrå i fingerbredde.
Bag dem indtil de er gyldne. ca et kvarter. Vend dem gerne undervejs så de bliver gyldne på begge sider.