186
af: Max M Rasmussen
@
delt

Appelsinfromage / Appelsinmousse

Så mangler der bare en klat flødeskum ... - Max M Rasmussen
Opskrift med video - Vi kender den fra vores barndom. Den klassiske appelsinfromage. Men tit så glemmer vi den igen. Det er synd. Det er en fremragende dessert. nem at lave, og billig. Den er også rigtig god at kombinere med andre desserter. Specielt hvis det indgår chokolade i dem. Min egen opskrift er også simpel, men den har lige et smukt og lækkert tvist der indebærer appelsingele.

Princippet for appelsinfromage er: 1 æg per person, 1 blad husblas per æg og 25 gram sukker per æg. Sådan nu kan du lave din egen opskrift :-) Ok jeg må heller lave et eksempel.

ca. 4 portioner

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 blade husblas
  • 100 gram sukker
  • 1 appelsin. Skal og saft
  • evt. 1/2 citron

Fremgangsmåde

Læg de 4 blade husblas i en skål med kold vand indtil de er bløde.

Riv appelsinskallen og pres saften ud af appelsinen. Hæld dem sammen i en lille skål.

Pres den eventuelle halve citron og bland saften med appelsinsaften.

Skil blommer og hvider i to skåle.

Tag husblassen op af det kolde vand. Pres overskydende vand fra med hænderne.

Kom husblassen ned til appelsinsaften.

Sæt skålen med husblas og saft ned i en skål med varmt vand fra vandhanen. Det er nok til at smelte husblassen.

Rør rundt med en gaffel indtil husblassen er smeltet.

Kom det meste af sukkeret (3/4) ned til æggeblommerne. Pisk blommerne til sukkeret er opløst.

Kom langsomt resten af sukkeret ned i hviderne og pisk til de er stive. Når bunden kan vendes i vejret uden at hviderne falder ud, er de stive nok.

Vend saft og husblas i de piskede æggeblommer.

Vend æggeblomme blandingen i de piskede æggehvider. Forsigtigt så du slår så lidt luft ud af hviderne som muligt.

Når det er blandet, så skrab der over i en serveringsskål og stil det koldt et par timer.

Pynt med flødeskum og server.

Et ekstra lille trick

Når jeg serverer appelsinfromage plejer jeg at giver den et løft.

Læg en lagkagebund i bunden af en springform.

Dæk den med en halv portion ganache.

Hæld fromagen oven på kagebunden. Sørg for at overfladen er helt flad. Fx med en paletkniv.

Køl det ned en time eller to.

Dæk toppen af fromagen med 3-4 dl appelsingele, afhængigt af springformens diameter, og lad det køle et par timer mere indtil gelen er stivnet.

Fromagen ligner nu en kage der kan skæres ud i kagestykker. Kagebunden og gelen holder sammen på den så den ikke falder sammen når man skærer stykker ud.

Toppen af kagen består af en klar gul gele, der får den til at ligne en million.

0
af: Anonymous

Appelsinfromage uden fløde

Den absolut bedste fromage! Tak for den fantastiske opskrift.
0
af: Anonymous

Kobbergryde

Det er en lækker kobbergryde du har. Kan du anbefale et bestemt mærke? Man skal jo huske at give sig selv julegave..

Kobbergryde

Det er skam også min yndlingsgryde. Desværre virker den ikke på induktion. Men det er en fransk "De Buyer" som jeg købte i kunst og køkkentøj.
0
af: Anonymous

Kobbergryde

Hej.Ikke for at være en "kloge-Åge" men er du sikker på det ikke er en "Mauviel" gryde? :-)Den jeg har er også min yndlingsgryde pga den skrå form og formidabel varmefordeling - kobber/stål og ligeledes købt i Kunst og køkkentøj.

Kobbergryde

hmmm ... det kan faktisk godt være du har ret. På gryden står der ikke andet end "Made in France" Jeg var eller sikker på det var en De Buyer, men jeg kan ikke finde den på deres site. Til gengæld kan jeg sagtens finde en Mauviel gryde der ligner: http://www.progastrobusiness.dk/default.asp?mode=ecommerce&action=article&ArticleID=77 Jeg mener dog "kun" at min kostede 1400.00
0
af: Anonymous

Nyt!

Dejligt endelig at se noget nyt fra dig! :D P.s Det ser super lækkert ud...
0
af: Anonymous

bund i glas

Hej ser bare lækkert ud. Jeg vil gerne server den i små glas. Vi skal ha 3 desserter så tænker et glas og så noget i bunden og så den her appelsin fromage oven på. Men skal det bare være en lagkagebund man ligger i eller har du en anden knald hammerne god ide ? Kan man lave den aftens før, kan den godt tåle at stå i over 24 timer i køleskabet.? :-)

bund i glas

Jeg ville nok lægge noget frugt i bunden. Appelsinfromage med lagskagebund kan godt være noget tørt. Ellers skal der i hvert fald masser af væske på lagkagebunden.
0
af: Anonymous

appelsinfromage

Fantastisk fromage og fantastisk hjemmeside. Nem måde at smelte husblas. I morgen vil jeg lave boller i karry ;-) Hilsen Else
0
af: Anonymous

"Appelsinfromage kagen"

I dit ekstra lille trick, skal fromagen der være stivnet et par timer inden man hælder den ovenpå kagebunden, eller skal man hælde det på inden fromagen stivner, og så lade den stivne i formen ovenpå kagebunden?

"Appelsinfromage kagen"

Den skal stivne i formen på kagebunden.
0
af: Anonymous

"eksperiment"

Det smager utrolig godt, især når man tænker på at det ik er særlig usundt. Første gang jeg lavede det, "eksperimenterede" jeg også med det, ved at putte revet chokolade i, det gjorde det ekstra godt :-D
0
af: Anonymous

Appelsinfromage uden fløde?

Skal der ikke flødeskum i selve fromagen?

Appelsinfromage uden fløde?

Det er der nogen der bruger, men ikke i min opskrift.
0
af: Anonymous

Appelsinfromage uden fløde?

Det er self en smagssag med med fløde i bliver den mere luftig ellers samme opskrift jeg bruger hilsen Annette
0
af: Anonymous

Appelsinfromage uden fløde?

Tak, det skal prøves.
0
af: Anonymous

Appelsinfromage

Har lige stillet en portion i køleskabet. Det var anden gang, jeg lavede denne fromage. Første gang var for nogle dage siden og jeg ved ikke.....jeg synes ikke, den smagte af det helt store. Så nu har jeg brugt skal og saft af en ekstra appelsin og tilsat et ekstra blad husblas for at kompensere for den ekstra væske. Så må jeg se hvordan resultatet bliver, når den har stået på køl nogle timer.

Appelsinfromage

Det eneste smag den har kommer fra appelsinen, så hvis appelsinerne ikke er gode og kraftige i smagen bliver fromagen det heller ikke.
0
af: Anonymous

Appelsinfromage

Jeg ved ikke, om appelsiner på denne årstid bare ikke smager af ret meget, men skal og saft af en ekstra gjorde ikke den vilde forskel. Hvor længe kan sådan en fromage holde sig? Jeg vil gætte på at den begynder at bundfælde, hvis den står for længe. Det synes jeg ofte desserter med piskede æggehvider har en tendens til.

Appelsinfromage

Appelsiner er faktisk bedst om vinteren :-S Typisk mangle der lidt syre. Sukkeret skal nok gøre den sød nok. Du kan tilsætte lidt citronsaft også. Vrid ½ citron hen over. 2-3 dage er max i min bog. Men så skal man vente med at komme flødeskum på. Det bliver rigtigt hurtigt træls.
0
af: Anonymous

husblas

hej tak for et godt mad sted virklig god det jeg har prøvet end til nu ,jeg vil gerne høre om man kan brug noget andet end husblas,
0
af: Anonymous

Pasteuriserede æg?

Det undrer mig at du bruger hele æg? De bliver jo ikke varmet igennem... Mvh Bo

Pasteuriserede æg?

For det første så er det jo frivilligt om man vil bruge pasteuriserede æg. Jeg gør det som regel ikke når jeg ikke har gæster. Men ellers så laver jeg selv hele pasturiserede æg ved hjælp af den her: http://www.kvalimad.dk/artikler/koekkengrej-og-udstyr/praecis-temperaturstyring-pid-controller Men hvis du er utryg ved hele æg, så bare brug paseuriserede.
0
af: Anonymous

Pasteuriserede æg?

Ellers er der også denne måde at gøre det på: http://danskfjerkraeforum.dk/prod/index.php/topic,74.0.html :)
0
af: Anonymous

Pasteuriserede æg?

Salmoneælla er jo næsten udryddet og er næsten lige så sjældent som AIDS. Tag en chance af og til, snehvide!
0
af: Anonymous

Pasteuriserede æg?

Salmonella er ikke næsten udryddet.. Det er under et år siden at jeg fik det og kender mange som også har fået det.. Så man skal sku passe lidt på.. Jeg tør ikke andet end at bruge Past. Æg i den her opskrift..
0
af: Anonymous

Pasteuriserede æg?

Er det fra æg fremstillet i Danmerk at du har fået salmonella? Det skulle ellers være *meget* sjældent nu. Risikoen er lang større ved rå grøntsager. Vh Max