emner:
mere ...
Andepaté - andepostej
Opskrift med video - Når man køber en hel and er der sådan en lille mærkelig pose med våde ting inden i den. Hvis de er heldige, så kommer de i en bradepande, så andesaften kan dryppe ned over dem, så man kan få en andesovs. Men jeg syntes det er langt bedre at bruge dem til en paté.
Ingredienser
- 250 gram indmad fra ænder (ca. 2 ænder)
- 1/4 - 1/2 af indmadens vægt i andefedt
- ½ mellemstort løg, finthakket
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 1 spsk mel
- ½ suppetern (kan undværes)
- 1 tsk salt (kun ½ tsk hvis du bruger suppetern.)
- 1 drys peber
- 1 tsk vietnamesisk fiskesauce, eller et par finthakkeder ansjoser. (kan undværes)
Fremgangsmåde
Hak indmad og fedt med kødhakker, foodprocessor eller en skarp kniv.
Bland det hele sammen og rør godt rundt
Hæld blandingen i en ildfast form, som kommes i et vandbad.
Bag ca. 1 time ved 180 grader. Sørg for at vandet ikke fordamper.
Noter
Denne opskrift er den samme som min almindelige leverpostejs opskrift. Bare med ande-indmad i stedet for griselever og spæk.
Det fedt man skal bruge er det indvendige fedt, der sidder inde i skroget nær andens bagdel.