Amerikansk gulerodskage
Ingredienser
Giver 2 stk. i springform eller ét stk i stor bradepande.
Kagen
Det våde
- 450 gram brun farin
- 1½ tsk vanillesukker
- 3 dl olie uden smag
- 6 æg
- 550 gram revet gulerod (ca. 750 gram med skræl)
det tørre
- 400 gram mel
- 1 spsk bagepulver
- ½ spsk natron (1½ tsk)
- 1 tsk salt
- 3 tsk kanel
- 75 gram hakkede nødder
Glasuren
- 200 gram flødeost
- 125 gram smør
- 250 gram flormelis
- skal af en revet citron
- Saften fra 1 citron
- 100 gram hakkede nødder til pynt
Giver 1 stk. i springform (halv portion).
Kagen
Det våde
- 225 gram brun farin
- 1 tsk vanillesukker
- 1½ dl olie uden smag
- 3 æg
- 275 gram revet gulerod (ca. 375 gram med skræl)
det tørre
- 200 gram mel
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk salt
- 1½ tsk kanel
- 40 gram hakkede nødder
Glasuren
- 100 gram flødeost
- 65 gram smør
- 125 gram flormelis
- skal af ½ revet citron
- Saften fra ½ citron
- 50 gram hakkede nødder til pynt
Fremgangsmåde
Bland de våde ingredienser for sig. Inklusive sukkeret.
Bland de tørre ingredienser.
Bland dem sammen.
Bages ved 185 grader i ca. 30-40 minutter. Bruger du en stor bradepande skal den have lidt kortere. Check om dejen hænger fast i en kødnål, strikkepind lille kniv, eller lignende.
Lad kagen køle helt af.
Pisk glasuren sammen og fordel den ud over kagen. Pisk en 5 minutter så den bliver godt luftig.
Pynt evt. med lidt hakkede hasselnødder.
Skal være kolde inden servering. Er bedst dagen efter.
Noter
Kagen er også en fremragende base for en bryllupskage.
Bruger du springform skal den have ca. 40minutter.
Bruger du stor bradepande skal den have omkring 30 minutter.
Bruger du en mellemstor bradepande, som jeg gør i videoen, skal den have ca. 35 minutter.
Hvis du bruger en friskost i stedet for en flødeost kan du ikke piske glasuren så luftig. Det kan så også være en fordel lige at piske en æggeblomme i, så den bliver mere cremet.
Skal der ikke vanillie i frostingen?
Hvor stor en springform? Der er stor forskel på 22 cm og 28 cm :) Vil dele den i to som du skriver opskriften er til.
Jeg ved ikke, hvilken Max anvender, men jeg plejer at lave den i en springform på 26 Ø og der fungerer mængde og tid i ovn perfekt :)
Tak til hende Karin! Super lækker og nem kage💪👍
Først tak for altid gode opskrifter 👍🏼
Kan man bruge squash i stedet for gulerod?
Mvh. Anita
For meget citronsaft?
Min glasur blev også helt flydende og ville ikke størkne, jeg fandt en anden opskrift og der skulle kun anvendes 2 spsk citronsaft. Der blev glasuren perfekt, måske det er lige overkanten med saften fra en hel citron?? Men meget lækker kage, den bedste jeg har smagt til dato!For meget citronsaft?
Ikke brugt citronsaft, ingen light produkter så bliver cremen hel fin.Cremen skal ikke størkne,men ha konsistens somalm. creme.*****
5 ud af 5 stjerner! Helt fantastisk god kage...synes dog glasuren blev lige syrlig nok, så vil næste gang skifte noget af citronsaften ud med vand.*****
Holy cow hvorfor i al verden vil du fortynde en ultra tynd frosting med vand jeg er målløs*****
Eller skift citron ud med appelsin...Nødder
Hvilke nødder smager bedst til denne kage? Hasselnødder eller valnødder?Nødder
Hasselnødder er det jeg har set i andre opskrifter, så mon ikke det ville være bedst med hasselnødder?Nødder
Valnødder og rosiner er også en god blanding at komme i.Nødder
Begge dele. Jeg har brugt halvt af hver.Valnødder! <3
Amerikansk Gulerodskage
- Jeg har lavet en hybrid af ostecremeglasuren,- jeg bruger 1 dl fløde pisket til flødeskum i stedet for de 125 g smør, det giver en lækker luftig osteglaur.. mvh Irene BAmerikansk Gulerodskage
Hejsa Lige til info, så lige denne fede opskrift og komme til at tænke på oprindelsen. Da du skriver det er en amerikansk gulerodskage, og jeg har erfaret at det er en britisk gulerodskage. :D Bare til info hehe. Men ellers fed hjemme side du har dig her, er ekstra vild med dit indlæg omkring langtids stegning. :D Mvh. Asbjørnvarmluft eller alm ovn?
Hey Max.. Vil bare lige høre om du bruger alm eller varmluft ovn, når du bager den? På forhånd tak. Jeppevarmluft eller alm ovn?
Varmluft.bradepande
Hvor stor er den bradepande, er det 40x40 eller ?bradepande
Enten den dybe bradepande du har ovnen, eller en af de løse man kan købe der er ca. 40x30 og 8 cm høje.bradepande
okay. men den der er i ovnen, er ikke særlig dyb, gør det mon noget?bradepande
Det komme jo an på hvor høj du gerne vil have din kage. En bred kage bliver jo lavere. Den bliver også mere fugtig når den bliver højere, så en lav kage kan blive lidt tør. Men det kan sagtens lade sig gøre, og er en almindelig måde at bage kage på.Gulerodskage
Kunne man mon ikke bruge squash i stedet for gulerødder? De eksploderer jo lige i øjeblikket.Gulerodskage
Jeg har ikke prøvet og squash er lidt mere bitter og lidt mindre sød end gulerødder, så jeg tror det er på vippen. Men nogen katastrofe tror jeg ikke det bliver.squash
Jeg har bagt denne kage mange gange, også med revet squash eller græskar - det gør ikke den store forskel. Man kan også bruge æble eller andet - hokkaido, f.eks, hvis man nu har en have fuld af denslags. Hilsen EvaNødder
Der var hasselnødder i dejen. Kan man bruge andre nødder istedet for hasselnødder? Mvh ChristianNødder
Kan man bruge mandler i stedet for hassel og valnødder?Jeg brugte u-smuttede mandler. Det blev skønno :)