emner:
mere ...
Æblekage med knas af rasp
Opskrift med video - Æblegrød er super. Men den kan jo lige opgraderes med lidt karemeliseret rasp ... og lidt flødeskum. Bare en smule.
Så har man den klassiske danske æblekage som alle børn elsker.
Ingredienser
- 1 portion æblegrød
- 2 dl rasp
- 1 dl sukker
- 100 gram smør
- ½ liter piskefløde.
Fremgangsmåde
Smelt smørret på en pande, ved mellem varme.
Steg raspen og sukkeret gyldent. Pas på at sukkeret ikke brænder på. Rør godt rundt med paletkniven.
Hæld raspen ud på et bord, eller i en bradepande, dækket med bagepapir. Hak lidt i det imens det køler af. Ellers smelter det sammen til en stor hård klump der ikke er til at tygge.
Kom først raspen og så æblegrøden i en skål.
Pisk fløden til flødeskum og dæk kagen.
Noter
Når man laver æblegrøden til æblekage kan man godt komme lidt mindre sukker i selve grøden. Knasen er jo ret sød i sig selv.
Den skal helst anrettes i skål eller glas lige inden serveringen. Ellers bliver knasen blød. Og der er jo ikke knas hvis det ikke knaser :-S