1-2-3 Nüsli - ren nøddemüsli - Paleo Müsli
Ingredienser
Jeg kalder det 1-2-3 müsli fordi grundmuslien er
- 100 g (2½ dl) kokosmel
- 200 g blandede nødder
- 300 g (5 dl) mandler
- 3 spsk kokos olie
- 1 knivspids salt
- kornene fra en vanillestang
- 1½ tsk kanel
- ½ dl rørsukker, eller ...
- ½ dl honning (varmes sammen med mandlerne lige inden de er færdige)
- 5 dl tørret frugt. Skal ikke ristes med.
- 600 gram havregryn. Tilsæt så 3 spsk ekstra kokosolie når det ristes af 2-3 gange.
Fremgangsmåde
Snit alle nødder og kerner til en tykkelse så du har lyst til at spise dem som morgenmad på frugt eller yoghurt.
Du kan godt gøre det med en kniv, men det tager sin tid.
Det passer fint med en grøntsagssnitter til køkkenmaskinen. Du kan muligvis også bruge snitteren på en almindelig food processer. Så bliver det hele snittet i både fine og lidt grovere stykker.
Rist dem på en pande ved relativ høj varme. jeg rister det af tre gange. Mandler, nøddeblanding og kokos for sig. Ellers kan det ikke være i panden. Det gør det også nemmere at undgå at noget er uristet imens andet er brændt på.
Kom 1 spsk kokosolie i per ristning.
Vend det jævnligt med en paletkniv, eller ved at vende det i luften, lidt som en pandekage.
Noter
Nüslien er ret tilgivende med at tilsætte ekstra nødder og kerner. Så bare brug hvad du har, eller kan komme til at købe. Og så tilsæt 1 spsk kokosolie per 200 g ekstra nødder.
Pas på! Det brænder hurtigt på hvis du ikke vender det hele tiden.
Nüsli
Lækker blanding til morgenmaden. Jeg laver også altid min müsli selv - på næsten samme måde som dig. Jeg tilsætter dog lidt kokosfibre og bruger Sukrin i kokosolien for at give det lidt sødme. Jeg plejer også at efter riste blandingen i ovnen i ca ½ time ved 175 gr. Så bliver den lidt mere sprød, synes jeg. Mvh Kathe www.ravfood.coml.adelholm@gmail.com
Dejligt du er tilbage,.. kunne ikke forstå hvor du var :DLogin og Donation
Hej Max. Jeg har flere gange været på dit site og fået masser af oplysninger og inspiration. Det vil jeg gerne takke for ved at donere et beløb, men jeg bor i Tyskland og har en Tysk adresse og telefon. Det accepteres ikke når jeg forsøger at indtaste Visa kortnummer, adresse og tlf. nr.. Har du et kontonummer jeg kan lave en bankoverførsel til?. Øverst til højre står "log in", men hvordan bliver jeg oprettet som nyt "medlem" af din supergode hjemmeside? Mange hilsner Jan BalleHavregryn
Dejligt at der kommer lidt LCHF/Paleo opskrifter til :) Måske det var værd lige at understrege at havregryn dog ikke falder ind under nogle af disse, så vil man undgå hurtige kulhydrater har de intet at gøre i ens müsli. :) Laver selv noget lignende, hørfrø og kakao kan iøvrigt fint gå sammen med det øvrige i moderate mængder. Tak for en god blog! / DanielHavregryn
Det er ikke så enkelt. Der er generelt enighed om at korn ikke hører hjemme i paleo. Derfor heller ikke havregryn. Havre er dog rå uraffineret korn. Ikke en raffineret fødevare. Den har heller ikke noget glutenindhold som er en af de store syndere paleo forsøger at undgå. Til gengæld har de et meget højt indhold af fibre og "resistant starch" som der er tegn på virker gavnligt for blodsukker og insulin. Hvilket er en anden ting paleo folket går op i. Spiser du en stor mængde havregryn, så får du for mange kulhydrater i forhold til lchf/paleo. Spise du to spsk af denne blanding på noget surmælk, så kan du sagten presse det ind i en lchf diæt. Under 10 g kulhydrat. Om det er paleo tjah ... små portioner er nok ernæringsmæssigt på højde med sweetpotato, kartofler og andre rodfrugter.Gluten
Hej Max,
Elsker sitet! :)
Dog lige en rettelse... Det meste "Havregryn", indeholder desværre "Gluten", da det er blandingskorn, hvilket også er derfor man kan købe dem "Glutenfri", men det er dog stadigvæk et korn.
Fortsæt det gode arbejde, det er svært ikke at føle gløde, hver gang man ser du har lavet en opdatering! :)
Mvh
Ole