Krydret og cremet hokaidosuppe - eller anden græskarsuppe
Ingredienser
- 1 stort hokaido græskar (ca. 500 gram skrællet og renset)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tommeltot stort stykke ingefær
- 1 tsk garam masala (kan undværes)
- ½ liter hønse- eller fup-fond
- 1 dl fløde
- stærk chili efter behov og lyst
- saften af ½ citron
til stegning
- ½ dl smagsløs olie (raps eller vindruekerne)
Fremgangsmåde
Hak løg, hvidløg og ingefær i brunoise. (små tern)
Skær græskarret i tern på ca. 1x1 cm.
Steg løg, hvidløg, garam masala og ingefær til løgene bliver gennemsigtige.
Tilsæt græskartern og steg dem med indtil det hele er brunet lidt. Ca. 5 minutter.
Tilsæt fond til græskarrene er dækket.
Koges indtil græskarrene er møre. Ca. et kvarter.
Blend det med en stavblender.
Alternativt: Pres det igennem en sigte med bagsiden af en suppe eller sovseske.
Tilsæt fløde, salt og peber.
Smag til med citronsaft.
Noter
Du kan sagtens bruge en rigtig hønsefond eller en god grøntsagsfond i stedet for den fupfond jeg bruger i videoen.
Hvis dit hokaido græskar ikke giver helt 500 gram når det er renset og skrællet, så går det alligevel.
Hvis du bruger fupfond så smag på suppen inden du kommer salt i. Fupfonden er rimelig salt.
Er suppen for kraftig når den er færdig, så bare kom et par dl vand mere i.