emner:
mere ...
Ganache - chokoladeovertræk
Ganache er en af de simple grundopskrifter man bruger hele tiden, hvis man først kender den. Som overtræk på kager, som chokoladeglasur hvis det skal være ekstra godt, til at dække lagkagebunde så det der er imellem ikke opløser dem. Den kan endda bruges som en simpel chokoladesauce til is.
Ingredienser
- 100 gram chokolade, 70%
- 3/4 dl fløde
- 25 gram smør
Fremgangsmåde
Smelt smør, fløde og chokolade over et vandbad.
Rør det godt sammen.
Holdbarhed
3 dage ved stuetemperatur, 2 uger i køleskabet, 1/2 år i fryseren.
emner:
Uden vandbad
Man kan også brække chokoladen i mindre stykker i en skål, varme fløde og smør op indtil lige før det koger, og så hælde det over chokoladen. Rør rundt indtil det er en flydende homogen masse. Set i opskriften "The Ultimate Chocolatecake" på BBCFood.com, som iøvrigt er vanvittig lækker hvis man er chokolade-nyder. AndreasUden vandbad
Andreas: ja det er helt korrekt.. da det er den bedste måde over for chokolade. da denne godt kan blive for varm ved vandbadet.. En normal ganache er også uden smør og den rigtig opskrift er 100 ml fløde og 70 gr. chokolade 60 - 70 %. når man tilsætte smørret gør det den bare smørbar.. ganache er en tyk masse som skal piskes op til en cremekonsistens. hvor derefter man kan smørre den på eller bruge mellem kager og så videre..Uden vandbad
så hedder det ikke en ganache men en sarah bernard creme som du bruger til enten sacher tærte, eller på en lille makronbund og smurt op i en spids dybbet i chokolade, som kaldes en sarah bernard, ganache, er chokolade og smeltet smør/margerine så smeltet chokoladen ved den varme fedt, og dermed bliver smørret koldt og så stivner det. en lille hilsen fra bagermesteren :)Uden vandbad
Ahh ... jeg vidste ikke den ahvde et andet navn når den blev pisket. Tak!Kan den ikke piskes op?
Hej.. Jeg lavede "cremen" efter opskriften ovenfor, men jeg kan ikke få den pisket op til en masse? Den bliver bare ved med at være flydende og næsten for tynd til at bruge som en glasuer eller topping. Jeg skal bruge den på cupcakes, men det fungerer ikke?Kan den ikke piskes op?
Husk film over og det skal dække HELT ned til chokomassen, så kondensvand ikke ødelægger din ganache :)Kan den ikke piskes op?
massen er skilt. det er meget vigtigt at chokolademassen står i køleskab minimum natten over og køler halt af, ellers er den umulig at piske op venlig hilsen kokken/ konditorenbagemesteren. Sacher tærte har ingen creme.kun aprikosekonfiture. Hilsen østrigern