Æblegele
Ingredienser
- 3 kg æbler eller paradisæbler
- 1 liter vand
pr. liter siet saft:
- 1 kg sukker
- Kornene af 1 stang vanille.
Fremgangsmåde
Skyl æblerne og hak dem groft.
Kog dem under låg i 20-30 minutter.
Stegermometeret skal vise 105 grader for at det gelerer.
Si dem igennem en si / gelepose / viskestykke / stofble eller hvad du nu har. Jo finere si, jo renere saft.
Hæld den siede saft tilbage i gryden.
Bland vanillekorn og sukkeret i saften.
Bring det i kog igen. Rør godt rundt så sukkeret bliver opløst og det ikke brænder på.
Lad det kogen kraftigt i en 5 minutters tid. Jo længere det koger jo sejere bliver gelen, så det er lidt afhængigt af den konsistens du ønsker.
Sluk for varmen og lade det stå og køle af.
Der vil samle sig skum på toppen. Efter en ti minutters tid kan du skumme det af med en hulske. Skummet vil gøre geleen uklar hvis det bliver liggende.
Hæld det på glas og stil dem koldt.
Ang. gele
Hvad gør man når Gele'en ikke bliver stiv og man har kogt det med både sukker og gelerings middel i , det er lavet med 2 ltr saft og 2 breve til gele så det skulle jo være nok , må man koge det igen indtil det bliver stift , når man har kommet det middel i ??Ang. gele
Gele'en bliver først stiv når den bliver kold, og du må ikke røre i den imens den køler af.Ang. gele
Den har været kold i 4 dage og der er ikke rørt i den , har stået i lukket glas , men er stadig lige tynd ???Ang. gele
Man må ikke komme låg på glassene, før geléen er kølet ned, ellers stivner den ikke.Ang. gele
Æblegéle som ikke er stivnet, er rigtig godt som sirup på fx vanilleis. Tips:En god kvist timian, til at give en lækker pikant smag i din æblegéle.Ang. gele
Du har formentligt brugt nogle forkerte æbler. Enten har de været for modne ellers også har de været "søde". Hvis det er det kan duu smide det hele ud, det vil aldrig blive gele eller du kan bruge æblesaften til madlavning. Smager godt i mange retterEr ikke ekspert, men syre øger behovet for geleringspulver. Der er forskellig syre indhold i sorterne.
Praktisk ved ikke. Men jeg ville prøve at koge op igen og tilsætte lidt mere. Det kan kun gå galt og bruges til andet