emner:
mere ...
Chocolate Chip Cookies (Toll House)
Opskrift med video - Amerikanernes største bidrag til kogekunsten. Chocolate Chip Cookies. Dette er den "originale" amerikanske opskrift. Den der også er kendt fra et afsnit af "Venner". Det er kun fyldet der er lavet en lille smule om, for at passe til min smag.
Ingredienser
Tørt
- 5,5 dl Mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
Vådt
- 225 g smør
- 1,5 dl sukker
- 2,5 dl brun farin (Du kan godt nøjes med 2)
- 1 tsk vanilliesukker
- 2 æg
Fyld
- 2 1/2 dl Nødder, groft hakkede.
- 100-200 g 70% mørk chokolade. groft hakket (1/2 * 1/2 cm)
Fremgangsmåde
Bland de tørre ting (ikke sukker)
Smelt smørret, og hæld det i røreskålen.
Bland sukker i.
Bland resten af de våde ting i.
Bland langsomt de tørre ting i. Hvis dejen er lidt for tyk, så kom lidt vand i.
Bland chokoladen i.
Ikke røre for meget efter chokoladen, da den så bliver rørt ud og det bliver til brune kager i stedet for.
Tænd oven på 175 grader.
Brug iskugle scoop eller ske til at komme 6 kager per bradepande.
Bag i 10-15 min, eller til de er gyldne i kanten.
Køles i mindst 30 minutter inden de spises!
bløde cookies
Hej! jeg skal lave chocolate chip cookies til is-sandwich - dvs. cookiesne må meget gerne være lidt bløde i det (lidt ligesom cookiedough is - bare med de her cookies som sandwich bund og top - altså, søger samme smag). så mit spørgsmål er her, og de her er bløde? og hvordan jeg kan få dem bløde :-) jeg putter nok lidt mere chokolade i og færre nødder!bløde cookies
Kom et æg mere i, så bliver de blødere. Mere smør kan også gøre det.Lille portion
Hej Max. Hvad gør jeg, hvis jeg kun lige skal lave 4 kager, og jeg samtidig er så sart, at jeg absolut ikke vil have mere kagedej tilovers, end lige de 4 stk.? Vh. Oluf RingLille portion
Kan man dividere ingredienserne med 16 og så gange op med antal kager, man ønsker?Røremaskine
Hvorfor bruger du ikke røremaskine til at ælte?Røremaskine
Det tager længere tid at gøre røremaskinen rent end at røre ingredienserne sammen. Min datter laver often en 4-5 dobbelt portion af dem, og hun bruger røremaskine. Et andet problem er også at chokoladestykker bliver rørt for meget ud i dejen. Det bryder jeg mig ikke om.Cookies
De smager virkelig rigtigt godt!Cookies
Ja det er værre en ryge-heroin ;-)Lovin' them!
Bedste cookies ever!!!Får 20 gæster
Hvor mange cookies bliver der ud af sådan en omgang? Skal lave, så der er til 20 gæster. Men det ser lækkert ud!skal jeg lave dobbelt op?Får 20 gæster
Åh .. jeg kan faktisk ikke huske hvor mange de giver. Jeg mener det er 16. Det er efterhånden mine døtre der har overtaget denne opskrift. De bager altid 2 eller 3 dobbelt portion. Så vi plejer at få et bjerg af dem.Kagerne
har ennu ikke smagt/lavet dem men det ser så lærkert ud og tak for opskraften ....:D
Det er jo en helt igennem fantastisk opskrift. Man føler jo at den stort set ikke kan slå fejl, men man får alligevel en kæmpe succesoplevelse når man så smager de afkølede cookies! I looooove them!!TAK!
Mums, hvor er de lækre! Jeg har bestemt mig for at bage en kæmpe portion, til juleaften :-)cookies
helt fantastisk!bløde??
Skønne kager...og en fantastisk hjemmeside jeg tit besøger... Men når jeg bager dem blir de bløde i midten-skal de det?, jeg ville helst have at de var sprøde over det hele...hva laver jeg galt? Kh Tinabløde??
Så skal de være fladere. Pres dem evt. tynde med hånden. Er det ikke nok så bag dem lidt længere ved lidt lavere temperatur. Er de ikke sprøde nok af det, så skal der mere sukker i opskriften.Flyder ud?
Først tak for en supergod opskrift og en i øvrigt meget inspirerende hjemmeside :o) Jeg har her til aften lavet disse cookies - eller dvs. klokken blev så mange da jeg var færdig med alle andre gøremål + dejen til dem, så jeg har bare prøvebagt et batch (6 stk.), og de flyder helt ud. De ser såmænd fine ud, bare meget store og selvfølgelig tyndere end dem, du viser. Har du et bud på hvorfor, eller hvad jeg kan gøre for at få dem lidt tykkere, som dem, du viser? De smager i øvrigt rigtig godt, så jeg tror nu ikke, jeg mangler noget ...Flyder ud?
det eneste jeg lige kan komme på er at der er for meget smør i.Flyder ud?
Hm, jeg synes, jeg puttede 450 gr. i (dobbelt portion), men jeg kan have taget fejl ... Anyway, de ser nu alligevel ret proffe ud - det ligner til forveksling nogen, som kan købes på div. cafeer, og de smager som sagt fint, så jeg lader det være :o)Flyder ud?
Der er ingen tvivl om at de flyder en del ud. Det skal de. Men det er jo svært at sige om dine er flydt unaturligt ud.Flyder ud?
Tak for dem, de smager hamrende godt. Jeg skal lave dem til jul. Jeg tør ikke lave dem til daglig, så bliver jeg bare afhængig :-). Jeg har et muligt svar på hvorfor de flyder ud. Hvis jeg følger opskriften bliver dejen alt for tynd ift. den man ser på videoen. Jeg har lavet dem et par gange, og hver gang skulle der i hvert fald et par deciliter ekstra mel i for at få den konsistens fra videoen. Ved du hvorfor Max?Flyder ud?
Det forstår jeg ikke. Når jeg skriver en opskrift ind, så måler jeg altid før og efter vægt på alle ingredienser. Så mine mål er helt præcise. Mine døtre lave også kagerne ud fra min opskrift, og deres konsistens er fin og ensartet.I stedet.
I stedet for de 225 g smør, brugte jeg lidt mer end 2 dl Becel flydende. De blev bare super gode!mums
de er bare gode..tak for opskriften!5 stjerner herfra!
Jeg havde mine 2 gamle veninder fra Suhrs husholdningsskole, hvor vi gik i 1998, på besøg i dag, og tænkte at jeg måtte lave disse :) Havde ikke nok nødder, så det blev 1 dl nødder, og resten mandler. Det fungerede rigtig godt, og der var ikke mange cookies tilbage, da de var gået :) Rigtig god opskrift, og det er bestemt ikke sidste gang de bliver lavet herhjemme! :)Opbevaring
Jeg har lavet dem en gang, og nøøj hvor er de gode! Men jeg har ikke så meget forstand på cookies.. så hvordan bør de opbevares for ikke at blive bløde? i dåse/pose, i mørke/lys, i kulde/stuetemp.? :) Tak for nogle rigtig gode opskrifter.. og især tak for at du uploader vejledende film :DOpbevaring
De er ikke kritiske. Bare du ikke kommer dem i køleskabet. På en tallerken i stuen eller en frysepose i brødskuffen. Begge dele holder dem fint.Opbevaring
Jeg tænker på at lave dem til en fest, men vi får rigeligt at lave både på dagen og dagen før. Hvor lang tid før, de skal bruges, kan jeg bage dem?Opbevaring
En uge burde ikke være et problem.Tynde cookies?
Jeg forstår ikke hvorfor mine cookies bliver så tynde.. det gælder alle de forskellige cookies jeg har bagt. Nogen der har en idé om hvorfor?Salt
De er så fantastiske !!! Men sidste år til jul syntes jeg de Smagte meget af salt? Puttede godt nok 1 tsk i som der stod men tænkte om man kan putte mindre i for mine sarte smagsløgs skyld :-D ? De er blevet til en tradition juleaften, og i år vil jeg putte lidt appelsinskal i, så det bliver lidt choko/orange agtig.Salt
Når jeg skrive 1 teskefuld så mener jeg 5 ml, som er ca. 5 gram. Det er ikke bare et ca. mål, men en defineret standard. Hvis du har taget en teskefuld med top på, så svarer det til 2 teskefulde. Det er en god idé at bruge et rigtig teskemål. kan det være det som var problemet?Frysning ??
Min ovn er lige gået i stykker og jeg står med en stor portion dej og vil lige spørge om dejen kan fryses??Frysning ??
Du kan rulle den og fryse den ned og så skære ud i cookies når du bager. Nemt og praktisk. Du mister ingen kvalitet.Skumfiduser i cookies
Jeg forsøgte med denne opskrift, men tilsat skumfiduser (for at gøre dem endnu mere amerikanske) - men de smeltede inden kagerne var færdige. Er der nogen der har forsøgt sig med dette og har nogen gode råd ift. dette?Skumfiduser i cookies
Det kan du ikke gøre med skumfiduser. De smelter ved 40-50 grader.Awesome!!!
kæmpe hit, jeg puttede kokos i også, deeeelicious...kage er rart.
Hej Max! Jeg har lige lavet dine cookies til mig selv og en kammersjuk, og vi dyrker dem! De er virkelig gode. Nam. Vi røg en lille bitte joint bagefter og ville mest bare sige tak for den dejlige opskrift. Livet er godt d. 16 juli i Århus.Nødder
Hej. Kan man evt. undlade nødder så kagerne bare er med chokoladestykker? Og kan man bruge 1/2 polynesisk vanillestang i stedet for vanillesukker?Nødder
ja og ja. Man kan også bruge smuttede mandler i stedet for nødder.Nødder
Jeg har netop bagt en portion med smuttede mandler, lidt citronskal og hvid chokolade. Yeah! Ps tak for en fremragende side!!Tak for smagsprøven
De smager sgu bedre end dem jeg har fået ovre i det store land.ikke min favorit..
Jeg synes mine cookies smagte meget af brun farin Hvad gør brun farin ved kagerne ?? Hvorfor bruge det i cookies ?? 70 % chokolade for mig var meget bitter til disse cookies.Den brune farin gør kagerne lidt mere bløde, og giver mere smag.